Jessicas drömsemester

 
Lite provbadning på campingen i Långsele
 
 
De som inte badade kunde fortsätta att äta. Gott med en mat paus!
 
Här var det mera badning. Simon och Emilia åker ruschkana.
 
Vi har varit en tur på mini semester( Jessicas drömsemseter). Badat ätit och kikat på olika grejer och folk, roligt, men SKÖNT ATT KOMMA HEM ! Sen har vi hjälpt Kattis och Jesper att flytta lite, det känns jätteroligt, det är en så fin gård dom ska flytta till. Alla barnen har hjälpt till att burit de som de orkar. Det är alltid kul att göra saker tillsammans när man är många. I dag hann vi dessutom en tur till strömsnäs på smådjursmarknad. Det var jättemycke folk . Vi åt lite korv och gjorde fynd på en loppis där: två stycken skaftlösa pärhacker! Pärhacker och kratter kan man aldrig få för många utav. Vi har gjort hopprep här hemma också. Ska fixa bilder på det sedan . Alla baren och jag har täljt varsina handtag som vi satt fast ett rep i sedan, dom var jättefina tycker vi.
 
 

Fredag 20 Juli

Ett kort taget i onsdags,Lill-Tomas har kört
fram virke till sågning.

V75

Registrerat spel Datum: 2012-07-21 Bana: Axevalla Spelform: V75, omg. 32 Avd Ordinarie hästar (Res.) 1 4, 5, 6 2 3, 4, 9 3 1, 3, 9 4 4, 7, 9 5 1, 10, 15 6 3 Montgomery Hill* 7 2 Harpos Rockland Vadet gäller startnummer 243 rader x 1 x 0,50 kr = 121,50 kr Kvittonummer: 2F2E 2E4F A379 1144 Nu är det klart,lite osäker på sista loppet,men 6 rätt är inte dåligt heller.

hmm


Sara leker fotograf...

2/ronja_004_5006eed79606ee1ee300043e.jpg" data-oid="5006eed79606ee1ee300043e" class="image" />

Tisdag

Fin frukost, fräck frisyr!
 
 
Två glada pojkar i ett blomsterbad
 
Idag har vi gjort lite allt möjligt. Jag hann måla lite i lillhuset också, det kanske kan bli klart nån gång. Jessica ska fixa en grej i stan, bra!Tänt upp i värmaren och badat bland annat. Vi plockade blommor och la i badet så att det skulle bli ett fint rosenbad. Vi har också stängt hage och travat lite ved. Simon och Tobbe följde med Jesper och Kattis en sväng också. Fint väder.

Jag bjuder på stickorna Egon...

Många stickor blir det. Sågen funkar bamsebra nu, kjedjeslipen också. Alla som sett filmen Midvinterduell förstår hur bra det är att ha en såg. Om dom river mjölbryggan, då bygger vi nytt!! Trägen vinner.

En bra dag

Lite åsneridning på förmiddan. Åsnan Tycko är så snäll!
 
 
Lite fika.
 
Idag har det varit många här. Johan, Ullis, Ollle,Martin,terese, Mina, Tyra,Kattis, Jesper, Ingrid, Daniel, Jessica,Erik och lite fler. Brynjegårdarna hade varit på traktorrace i Döviken, det hade varit lerigt, men bra. Jag har också hunnit in till stan två vänder och skjutsat lite folk. Ungarna har varit med Jesper och Kattis och hjälpt till lite med veden  kul. Simon imponerade på Jesper med sin egenhändigt byggda högtalare. Den lät bra! Tomas har fyllt år i dag och fått lite lotter som han faktiskt också vunnit lite på, bättre utdelning på triss än trav...Av oss fick han en trappstege som kanske kan vara bra att ha när vi ska bygga såghuset. Regnat har det också, det börjar bli rutin. Snart är jordgubbarna mogen, tre stycken röda idag, mums.
Jaha, nu vart det samma bild...
 
Grattis Tomas på födelsedagen!
 

Regnväder

 
Två högar har nu skruvats ihop till en moped.
 
 
Utsikt från köksfönstret.
 
Igår har det regnat branog. Det är nog bra för allt som växer för backen är ganska torr. Simon red en liten sväng på Faxi igår, det gick bra. Tomas sågade lite trots regnet och jag flyttade en rabarbertuva. Det är lite skönt med regninga dagar också, det blir lite lugnare. Lina och Anette var hit en liten sväng, dom höll på att trava in ved i torpet. Lasse och Ella var hit också och berättade lite spännande historier om livet i Bomsund. Småpojkarna var ute i regnkläder, cyklade och gävde i sanden,hela förmidagen, på eftermidagen var de inne och tittade på en film
 

V75

Registrerat spel

Datum: 2012-07-07
Bana: Halmstad
Spelform: V75, omg. 30

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 6, 7
2  5 Indigious*
3  7 Caballion
4  3, 5, 6
5  2, 4, 7
6  2, 5, 11
7  3, 5, 11

Vadet gäller startnummer

243 rader x 1 x 0,50 kr = 
121,50 kr

Kvittonummer: 2986 1B8D 8E71 1904

 

Nu är vinst raden klar......


fredag o semester

AC/DC money talks inför lördagens v75a på halmstad.
 

 


tisdag

Skulle lägga upp ett kort med mopeden på, men jag hittar inte kameran... Petter har skruvat ihop en yamaha fs1 (världens bästa moppe) och Simon har hjälpt till. Dom har varit jätte duktiga. Dessutom har dom skruvat ihop en våningsäng till lillhuset, det vart också bra. Nya hönsena som vi köpt hos Pelle och Lisa vill inte sitta på en pinne och sova, dom trycker hellre ihop sig i en låda på natten. Hoppas för deras skull att de får bättre nattvanor, dessutom blir det skitit i redet när de håller på på det viset. Igår var Olivia hit och hälsade på. Idag har Marianne och Liam varit hit.

Söndag

Ridning till hagen hos Camilla o Fredrik.
 
Kattis Jesper Sara o Ronja tittar på höns på Jamtli.
 
Våffla med sylt o grädde.
 
Jesper leker på Jamtli.
 
Kattis har vevat färdigt,då ere färdiglekt för Jesper.
 
Idag har vi vart på Jamtli o tittat runt,vi tänkte titta på Jonathan,han sommar jobbar
på gröna vågen torpet,men han va hemma och va sjuk idag,det va synd,men
vi får fara in nån annan dag istället.