Juldan


Ett kort från julafton.Lillen Micke Erik och Jessica väntar på mat.


Här grävs det med ny spadarna.


Kortet taget på Lamyra idag när jag åkte skidor.


Julafton är över,det känns skönt även om det roligt när man är många.Vi va 19 st igår,det va bra mat och trevligt,Ronja fick sin första tand igår,det va kanske tomten som var framme och fixade det.Jessica vann den mytomspunna tävlingen,,,,,, grattis.Alla barnen såg ut att va nöjda med det dom fick av tomten.Själv hade man ju inte vart nå snäll,man får väl bättra sig till nästa år.


Då var julen över för iår!

God kväll!
Igår var det julafton, vilken nog ingen missade tror jag.
Vi var hos Pappa och Sara igår hela dagen med massor av folk och hade trevligt hela dagen, åt en massa gjorde vi och drack både glögg, kaffe och julmust i omgångar.
Barnen var otåliga hela dagen och väntade och väntade på att tomten skulle komma någon gång så de fick sina julklappar.
Tycker det är lite mycket med julklapparna faktiskt, egentligen ska man lägga en pengapott till varje barn och köpa nån större dyrare grej som är rolig och kanske är nödvändig. Det blir rätt mycket småkrafs faktiskt. Men jag ska inte säga så mycket själv, jag är lik som alla andra :) hehe.

Jag tror alla var nöjda med dagen när den väl var slut. Trötta, mätta och nöjda hoppade vi i säng i alla fall!

Ikväll har vi ätit julmat igen sen igår, och även spelat Så det kan låta, roligt spel, men mitt liag (jag och erik) förlorade. Men det var roligt i alla fall :)

Några bilder sen gårdagen, klicka på dom för att få dom större:


JUl



I dag är det äntligen julafton, enligt många årets roligaste dag! Det lutar åt att det kanske blir gymnastiktävling, vi får se. Tipsrunda blir det i alla fall och långdans. I går regnade det, tur att det har slutat upp med det, vi vill ju inte ha den fina vintern förstörd nu.Annethe var hit med sina goda havrekex som vi åt igår tillsammans med Berits goda marmelad. Vi fick oxå en äppeltvål av Anna och Henrik som Anna hade gjort själv, jättefin!God jul på er alla, hoppas ni har det bra allihopa och att ni tar det lungt. Hoppas också att Jesper och Tomas hinner tugga julmaten så att dom inte får ont i magen.

Dan före dan


Den här fina buketten fick vi av Lasse idag.


I väntan på morgondan,kanske kommer tomten ändå,vi får se.


Så här ser granen ut när den vart klar.

Idag har jag och Jesper varit till stan,vi har lämnat paket till Joel och Jonathan,och till Jocke och Therese.
Sen va vi ner på stan och handlade lite mer julklappar,vi va och åt lite mat på kinarestaurangen bredvid Domus.Vi va också bort till Torvalla på Swedol och köpte 20 liter motorolja.När vi for hem va vi och hämtade Sandra,hon ska vara hos oss över jul.Ikväll har jesper kattis Erik Jessica Anette Micke Krister och Lasse vart här vi har även provätit av skinkan.....GOTT.
VI HADE BARA 2 RÄTT PÅ V75


22/12 Granhämtning


Idag har vi hittat en fin gran,Simon drar hem den.

Har också varit till stan,Simon tog tåget hem till Fränsta,sen träfade jag jonathan och Emily nere vid hamnen,där vi hade stämt träff.sen for vi opp på Daffys och tog en kebab,det va gott.efter det skjutsade jag dom till sånghusvallen,dom skulle vidare till Emilys föräldrar sen.Jag träffade Joel också det va roligt.sen for jag bort till Björne och Sita med en chokladask som dom fick i julklapp.


Midvintersolståndet


Korvkokning igår kväll.


Ronja och bertil .


Igår kväll firade vi att det blir ljusare framöver.00,38 22 dec vände det,nu blir det bara ljusare o ljusare,skönt. 


V75 Bergsåker fredag 23/12


Nuru Magnus sista chansen före jul, om tolvan i sjätte loppet vinner är
det många som spricker.Håll tummarna.God jul påre.


Ainbusk-En julsaga


En riktigt bra jullåt.


21/12 Grattis mej på namnsdan


Kort taget i Brynjegård,förra veckan.


Ronja ligger och sover gott.


Så här fint var det i skogen idag,när jag och Simon åkte skidor och letade gran,vi hittade ingen som såg bra ut,vi fortsätter leta imorgon.


20/12


Babysitter från 1800-talet.


Sara rider på Faxi.

Idag fyller Jonathan 16 år,grattis från oss alla i Borglunda,kommer med en present till dig ikväll.


Sång och musik på skolan

Emilia och Tobbe våren 2009.

 

Idag har jag jobbat, men mitt i dan så tog jag ledigt och gick upp på skolan och kollade på barnens föreställning och kika på Emilia och Tobbe.

Tycker alla barnen var duktiga, och det såg ut som dom tyckte det var roligt.

Duktiga som sjöng, och spelade musik :)

 

Nu ikväll har jag inte gjort så mycket, Erik jobbar eftermiddag så det är rätt tomt hemma. Bara jag och djurena hemma. Fast nu är det bara jag och Zacko, vi har nattat hästarna och katterna, och ankorna.

 

Till helgen är det julafton, tiden bara springer iväg. Känns som man inte hinner med sig själv nästan. Tyckte nyss det var Sommar, men nu är det ju inte så långt kvar tills det är sommar igen.. Herremin ge.


4:e Advent


Tomtefamiljen tas fram varje jul,fick den av Anna sahlin 1996.


Risgrynsgröt till frukost.


Idag va vi bara 11 st till middag.


Ronja Sara och Jessica.


Emilia och Tobbe målar kulor till granen.


Vi fick bara 4 rätt på v:75 an i helgen.


V75 Åby imorgon


Magnus har tippat den här helgen,så man har ju inte så stora förhoppningar,men man vet ju aldrig,större under har skett.Idag har vi varit till Brynjegård och hälsat på,Anette va hit och hälsade på för en stund sen.Dagarna går fast man inte tycker att man gjort nåt.
Ikväll spelar Simon Petter Jessica Erik jesper o Kattis innebandy på Höggården,Emilia brukar ligga över hos oss när Jessica spelar.

Ronja provar julmunderingen.


Simon åker blades.


Dags för adventskalendern.


Onsdag



Här ligger systrarna trött på kökssoffan.

Imorse ringde pappa och frågade om jag skulle ha något från IKEA, han och min bror var och åt frukost hos Kamprad. Dom hade varit ner med köttlådor till Norrbete. Vi behövde inget från IKEA, däremot en låda köttfärs.
Idag har jag städat lite hos hönsen, lackat bordet, pratat i telefon och gjort en liten sopkvast. Det töar så snön rasar i från taken. Ingrid och jag har gjort lite julgranskulor av tidningspapper, tapetlim och ballonger. Vi får väl se hur det blir. I går var jag ut med hästen en liten sväng, det är så otroligt fint i skogen med all snö. Jag är så glad att vi bor så här så att man har skogen och naturen alldeles runt knuten. Livet är så fint. Kattis var här i går en sväng, det ska bli så kul när hon och Jesper får en liten bäbis, i juli. Fick en slöjdtidning på posten igår av Anna Henriksson, den blir bra att läsa nu på kvällen när man är för trött för annan läsning.

Mats westling-Perfekt


En bra låt till alla som tycker om den.


14/12


Kälkåkning i backen,direkt efter middagen.


Lucia idag.

God dag!
Var längesen jag skrev i den här bloggen nu, det går långt mellan gångerna ;)

Idag är det lucia, tror vi kommer åka och kika på det i Stugun. Gjorde det förra året också, och jag tycker minnsan det är lite roligt och mysigt att kika på barna när de sjunger.

Emilia ska åka och klippa sig idag, det var minnsan på tiden, då hennes hår börjar bli slitet.
Det blir nog jättebra! Så ska hämta upp henne när jag slutar och åka på Lucia då.

Annars är allt bra med oss! Mycket snö, vilket bara är mysigt. Ankorna gillar snön och ligger hellre i nån snödriva hemma än i huset deras. Hästarna är inte lika imponerad av den.

Lucia

kanske dags att skriva några rader igen.
Helgen har iaf varit kanon, i fredags snöade de som bara den, var å hedde på Nero sitt täcke och sedan for jag, jesper och Erik till Tomas & Sara. Sen när Jessica kom hem for vi till stan, blev en god hamburgare till middag.;) i Lördags gick vi och hälsade på Simon och Frida en stund, sen gick vi hem och åt lite lunch för att sedan bjuda dom på Middag och lite spel, på kvällen kom också Ingrid och Daniel hit å hälsade på, jag vann på Yatzy.:) I Söndags for vi till Sara och Tomas en sväng och sedan hem, för att bara umgås sista timmarna innan Jesper åkte på jobb. hatar söndagar, men bara Januari ut kvar!
igår så jobbade jag kväll, blev inte så mycket gjort mer än de, var ner å hälsade på Zandra & Micke, fick också skottat av Micke, de var snällt. Idag har jag damsugit lite, gett Candie mat, varit ut en sväng å pratat med grannen. Tänkte väl att jag ska fara å hälsa på Sara & Tomas om ett tag.:) Just ja, de är ju Lucia idag!
Ja mer än så hade jag väl inte på hjärtat, om två dagar kommer Jesper hem.
Skönt med all snö som kommit också.:) Jag njuter!

3:e Advent


På väg till Bomsund på kalas.

Morgan Ingrid Lasse Simon Sara och Ronja,ser mätt och belåtna ut.
Sebbe ser ut att må gott i soffan.

Barbro ser nöjd ut.


Idag va vi bortbjudna till Bomsund på adventskaffe,det var hos Barbro Gustav och Lasse.
Det var roligt och mycket gott doppa till kaffet,tack ska ni ha.
Från oss i Borglunda


Lördag


Sebbe vid frukostbordet,ser lite trött ut!


Idag har jag Simon och Petter varit till stan och hjälpt Jessy att flytta.vi var också på Jula och handla lite grejer,Simon och Petter köpte varsin radiostyrd bil.Vi va och åt pizza och kebab tallrik på Big Papas också.
Nu ikväll har jag plogat för första gången i år.Vi VANN på v75 också hela 180 kr vart det,Magnus jag tror det är bäst att jag tar över själva tippandet,eller va tror du !!!


V75 Örebro


Så här mycket har det snöat hitills idag,det ser ut att fortsätta ett tag till.


Nu jävlar Magnus ,i helgen smäller det.


Idag har vi varit ute o skottat lite,Jesper,Kattis och Erik va hit o drack kaffe mitt på dan.


Torsdag 8/12


Sara målar om foder i köket,vi får se om färgen duger.


Simon,Petter,Sara,Daniel och Ingrid kvällsfikar.


Ronja provsmakar popcorn,ser lite hårt ut.


Joel och Tobbe på Urkult festivalen,lite annorlunda men jättekul att va där.


Ett fint kort från Ringsjön,när vi tog upp båten.


Jesper och Kattis kom också ner och fika,efter att dom spelat innebandy.


Tisdag 6/12


Bordet är klart,skivan målad med linolja med vitt pigment.


Vykort som ungan har gjort,och en liten tomte.


En som bygger lego,och en som ligger och ser på.
Ny tvättmaskin insatt.


Idag har vi flyttat tv:n till på övervåningen,har också köpt en ny tvättmaskin på Stuguns bygg och färg.Nu slipper man olivet från den gamla:),har också åkt skidor,men det är lite för lite snö.Ser ut som att Leksand klår Mora ikväll.


Måndag 5/12


Årets första stavtag.

Lite snö lägger sig på barnvagnen,hoppas att det snöar mer.


Söndag 4/12


Så här ser bordsskivan ut sen den blev slipad,den ska behandlas med linolja sen.


En bild på Emilia och Tobbe taget igår kväll.


Idag har Sara bakat lussekatter,som vi snart har ätit upp.Jesper, kattis ,Micke och Anette har vart här idag,Jesper hjälpte mig att klyva en planka i tunna bitar som Emelie skulle ha.Simon har putsat bordsskivan,den vart bra.
Det vart bara 4 rätt på v 75.


Söndagen den 4/12

En ny Söndag, men till veckan blir de ingen skola för den är ju slut.:) Ska istället jobbba iaf Måndag & Tisdag, börjar med ett långpass 7.30-20.30, så jag tvivlar inte på att jag kommer somna fortare än fortast på kvällen. i helgen var vi ju i Sundsvall, och jag var den enda med tur.
En fin liten lapp, hade ju kunna fortsatt å satsat. Mamma gav mig en hundring också, för att hon skulle bevisa att hon hade sån otur så skulle jag förlora allt, jag gjorde hundringen till 250 kr men dom tog syrran å spelade bort efter de. Jag blev iaf snål å feg så jag slutade på 741 kr.;)  Tänk va folk spelar bort pengar, man får ju adrenalin som heter duga. Bättre är de å vara hemma å umgås istället!:)
Igår kväll gjorde jag en risgrynsgröt som vi åt till frukost i morse, den blev riktigt god. Risgryn,Grädde, mjölk, kanelstång, smör och socker hade jag i.;) Idag ska vi mest laga massa mat eftersom vi behöver en massa matlådor. Förresten, våran lilla katt är fortfarande lika knäpp, hon ska alltid sitta på min axel (vilket hon nu gör), å far å skriker allt hon kan så fort man pratar med hon.
Fick världens skönaste tofflor av Sara och Tomas när jag gick ut skolan, dom är ju helt gudomliga att ha på sig, så sköna! TACK för dom, dom är perfekt för syftet:)
Nä nu ska jag ta å göra nån nytta. Nä ingen nytta, jag ska tydligen gå ut å filma när Jesper flyger sitt "fynd" till helikopter. haha

Trevlig helg i sundsvall!

Hallå :)
Har sagt att jag aldrig skulle skriva i bloggen, men så vart de ändå... I helgen har jag o kattis varit i sundsvall för att gratta hennes mamma o pappa som fyllde år i veckan, grattis på er igen. Dom bjöd oss samt kattis bror, syster o hennes gubbe på mat på Casino Cosmopol o det va sjukt god mat. det va trevligt.
Vi sov över i sundsvall och idag har vi handlat julklappar till allihopa förutom två, får ta dom nästa helg kanske.
Kunde fan inte hålla mig, va tvungen att köpa en helikopter... Så jävla roligt:)
Längtar tills imorgon då man kan flyga ute där det inte e nå grejor ivägen...


SNÖ


Isak äter klementin,ser surt ut.

Har satt upp utebelysningen,nu ser ungan när dom åker pulka och skidor.


V 75 Axevalla


Nu i helgen är det Magnus tur att göra v75:an,det här var garanterat 7 rätt trodde han,vi får se.


2:a December


Simon polerar saab v4:an,det blänker bra nog.

Ronja får låna hår av Jessica.

I väntan på adventskalendern. 


Emilia ska sova hos oss inatt,Erik skulle köra timmer till Bollsta,Jessica skulle på after work på Höggården,hon skulle titta på Jonathan när han spelar,och äta god mat.


1:a December


Här byggs det med lego,Jesper och Kattis tittar på.


Kattis har tagit sköterske examen,tårtätning vart det.Grattis Kattis...


Creedence Clearwater Revival


Hittade den här låten idag på you tube,tycker den är jättebra.