Konfirmation



                                             Erik,Jesper,Kattis,Jessica och Tomsa mfl utanför kyrkan


Systrarna Karin och ingrid



Efter maten vart det fiskedam, här avnjuts fiskelyckan i solen sken



Flera godisätare


Petter öppnar sina presenter, de andra tiihör de nyfiknas skara


Här var maten avklarad, nu blir det snart Petter alla kakor och kaffe!

Idag har solen skinit och Petter har haft konfirmation i Stugukyrkan. Efter det åkte vi och Jesper+Kattis, Jessica och erik, upp till Brynjegård och åt godmat och godakakor. Allt gick bra och var lättsamt och roligt. Barnen har sprungit ut och in och ätit och lekt.Hjalmar vart visst inlåst på dasset oxå, eller hur var det med det Valle? Det var fint i kyrkan oxå, jag såg inte allt från där jag satt. Först vart jag så glad när jag trodde att Petter, helt överaskande hade blivit jätteduktig att spela piano, men det visade sig vara Anna Sahlin som stog för spelandet. Bra var det i allafall. Sedan spelade Fanny gitarr och Evelina sjöng, jättefint! Evelina har ärvt sin fars musikalitet, hoppas att det kommer att skänka henne glädje här i livet! Petter har oxå en musikalisk far, men har istället ärft en gammal skoter, som oxå verka skänka glädje här i livet. Herrens vägar äro outgrundliga.  En fin dag har det varit och alla barnen har varit duktiga både i kyrkan och sedan, tack allihopa för idag.


V75 Jägersro


På mångas begäran lägger jag ut V75:an redan på fredag,så att så många som möjligt hinner kopiera och lämna in.
Vad tror du om den här raden Eva.Magnus känn dej stolt att du får tippa tillsammans med mej.Imorgon tror jag Leksand vinner över Djurgården i kvalet till Elitserien.
Imorgon ska vi åka till Stugun på Petters konfirmation.Efter det far vi till Logen och äter lite mat.


Onsdag


Erik kör med platt-tång Tomas kör den naturliga looken



Erik, Jessica,Ronja, Ingrid och Daniel resonerar

Idag har Tomas varit till stan och bla. ätit lunch med Jonathan. Han har också handlat lite  mat till konfirmationen, ost och karre. Henrik och Anna fixar kött och annat, det blir nog mat så att det räcker och blir bra tror jag. Alla som vill är välkomna.Putte, mamma och Annete har också varit hit en sväng. Ungarna har spelat kula ute i leran. Petter har bakat ännu mera kakor, goda.


tisdag

Petter har bakat kakor(goda) till konfirmationen(om det finns några kvar), Bertil visar sitt stöd och Simon spelar spel på telefonen.

Idag har det regnat. Om man har tre hundar och en lerig gård så behöver man inga fritidsintressen förutom att sopa och torka golv, det räcker långt. Vi har stökat på här hemma, hämtat barn i stugun och handlat lite.

Till en kompis


Fin Lördag



Det bor ett troll i vårat hus





Ibland kommer det troll och hälsar på oxå



Tomas gör Jessicas supergoda annanaspaj(ja det stavas så)



Några kom senare, detta är middag nr 2


Här läggs det snygga mönster med pärlplattor och rått-boet ska få en hängmatta


Idag har det varit en riktigt fin dag. Jessica och Erik har lånat skotern för att köra lite ved. Emilia såg riktigt nöjd ut när Erik och hon åkte iväg med skotern.  Erik och Jessica har sågat och kört ved och Emila har dragit ris, till majbrasa, hela dagen . Sedan kom dom hit och åt tacos . Vi har också dragit ihop en rishög och försökt elda, men det tog sig inte riktigt bra. Tomas har sågat och tagit rätt på en vindfälla. Det är så fint nu på våren, skönt att vara ute. Ronja somnade en stund i hängmattan. Jag är så glad att vi bor som vi bor, att kunna vara ute och stöka med ved, elda och göra riktiga saker tillsammans både vuxna, barn och djur. Allt sånt är värdefullt och svårt att göra om man bor i en stad. Jesper och Kattis är i bispgården och har det bra. Lillemor och Simon har också hunnit varit ut och gått en sväng bort till Ingrid och Krister fram och tillbaka. Putte och Ecka har varti hit i kväll och druckit kaffe. Anette var hit och kapade lite ved, Gunnars pojkar, Andreas, Marcus  och Mattias skulle komma och hälsa på henne. Ute blåser det nu, men är aldeles stjärnklart. Tänkte på att stjärnorna som man ser nu är egentligen inte nu. När ljuset kommer fram till jorden är det ju redan gammalt, alltså kanske det är 1500-talet som man ser när man tittar upp på himlen, fränt! Arkeologerna kanske ska sluta gräva i backen och istället titta på himlen, det är där vi ser forntiden! Är det fler som funderat på det?
Jag har nyss varit ute och tittat på himlen och funderat tillsammans med hästen och åsnan. Dom tyckte aldeles oavsett hur det är med ljusetshastighet, framtid, dåtid och nutid så är det viktiga att de blir borstade, ompysslade och klappade. Det är nog klokt av dem, vi borde bry oss om varandra mer här på jorden och njuta av det vi har.


V75

AVD
1     2.4.8
2     4
3     2.5.9
4     2.6.10
5     1.2.10
6     8
7     4.5.6



Nu hoppas vi att magnus har gjort rätt.

Snart är det sommar igen

Det har regnat idag. Snart är isen borta från gården, fram kommer lera, gräs och hundskit, det börjar bli vår. Känns som det går lite för fort, vips så är det sommar. Vi ska ta och försöka sätta lite gurkfrön i morgon. Idag har jag spikat lite bräder bakom lillhuset så att det ska gå och stapla ved där. Har oxå hunnit på soptippen med lite plast och sånt, bra. Igår var jag och hälsade på Kattis. Det var så otroligt fina valpar, fina hästar och kalvar oxå, jätte mysigt ställe. Jag får väl hälsa på nån gång sedan när de bofasta är hemma. Men nu har jag i allafall sett och luktat på valparna. Simon har varit i Åre med skolan idag, det hade regnat där oxå, men dom hade haft roligt i alla fall. Emilia har varit hit och gjort en fin ängel. Lägger in lite bilder från förra sommarn, snart är det nya vattenkrig . Men det är väl som japanerna säger, det är ingen brådska , det kommer ny tid hela tiden!


Jesper binder fast Petter för att sputa kall vatten på honom, brrr..


Sommarlov


Här är det Simon som råkar ut för Jesper. Undra om Jesper har tänkt på att både Simon och Petter har växt på sig i vinter...Kanske läge för Jesper att börja gruva sig inför sommarens vattenkrig..hämnden är ljuv...


Simon,Tobbe, Emilia och Petter poserar


Tjoho

Trivsamt har jag de minsann. Sara har varit här å hälsat på, jätte roligt. De är inte många som skulle åka å hälsa på bara sådär, för å se hur man har de. Jag ska iaf snart gå och mata hundvalparna, å äta lite kvällsfika.:)



Om två dagar får jag träffa Jesper igen iaf, de är de enda negativa med att vara här, är att vara utan världens bästa. Till helgen kommer ju han, å så kommer syster, barna å Dick + att pappa kommer hem då. Och appropå pappa så har jag nog aldrig haft sån bra kontakt med min far som nu, vi pratar minst 2-3 gånger om dagen. Han och Elliot lever lyxliv med hamburgare till middag.;) Till helgen ska jag ha mys med mina guldbarn, å jag kommer inte serva min syster som hon fått för sig;)



Ja men vilket otacksamt hus förresten, städade nedervåningen idag, skurade köket och gjorde jätte fint hos valparna. otacksamt, för jag fick damsuga om toaletten en gång till, tydligen så ska inte kattsanden vara i kattlådan utan UTANFÖR, valparna hade också rivit runt och bajsat ner. Nä nu ska jag sätta mig framför halv åtta hos mig, de enda program jag gillar.:p



Kram på er!


Tisdag


Tomas med sina döttrar


Familjen annorlunda


Överallt är det isigt och halt. Ungarna har åkt skridskor både på sjön och på gården. Den 31 mars klockan 11.00 ska Petter konfimeras. Det var dramatiskt när vi postade påskifärg- bidraget. Det blåste nämligen bort först så jag trodde aldrig vi skulle hitta igen det, dessutom var det sista dagen att hinna posta det. Men som tur var hade Simon bra syn och ett sjätte sinne för han hittade nämligen igen brevet under en gran, TUR! Annars är det vedklyvning som gäller, skönt att vara ute den här årstiden.


Tre bilder till...


Ronja i sin ved fotölj


Roger är glad att han tog sig upp för backen!


Full aktivitet


Vårvinterdag med vedstök


Tomas hjälper simon att grovhugga till slev-ämnet


Bertil, Gry och Ronja njuter i solen på vedbacken


Fin ved


Ett litet solsken i solskenet!


Ute och sladdar runt med sparken!



Nu börjar det likna en slev, slöjd är kul!

Idag har Simon och Tomas åkt skoter i skogen och dragit hem lite ved, samt hämtat ett slev-ämne som Simon snickrat till. Jag har städat hos hönsen och klyvit ved. De andra har åkt spark och kälke och hjälpt till med att köra lite ved upp till lillhuset. Solen har skinit och det har varit en fin vårdag. Roger har varit snäll och kört hit rundbalar så att Tycko och Faxi vart  nöjd. Kattis, Jesper, mamma och Jessica har varit hit en sväng. Jesper sa att det var perfekt skidsko is nere på sjön, vi har dock inte hunnit ner och testat än.


V75 Momarken


Vad tror ni om det här ?

Högläsning

Ny ryggsäck


Idag blir det nog vinst,hoppas vi i alla fall,både på v75 och ishockey.Idag spelar Leksand sin andra match i kvalet till     elitserien,dom möter Timrå.


Farm

Idag bär de hemöver. Sitter och dricker kaffe, försöker bli pigg. Brukar vara pigg men Bino har skällt hela natten i hundgården, någon har inte känt ron som vi andra gjorde.:p Fick mig ett gott skratt när jag gick in och läste Saras kommentar om mitt inlägg, sakletarhund, ja de ska väl vara en slags ursäkt för den odågan;) Han kommer nog bli helt överlycklig när vi ska åka hem idag, inga tvivel. Blev också akut sugen på ett kaffe besök hos Sara. Idag tar jag en liten segbörjar dag just för att de är Fredag, men nu är de nog dags att dricka sista slurken kaffe och bege mig ut å ge hundarna mat för att sedan fortsätta till lagården. För varje dag som går så trivs jag mer, å mer, vill bara hem, skaffa en stor gård, spara pengar och bygga upp ett eget liten farm av djur. Appropå djur så skulle jag slutligen vilja tacka kalven som sket i vattenkoppen och för att rengöra den förfrös jag handen, haha inte alls farligt, men de var så roligt när jag pratade med mamma igår (hon mår för övrigt jätte bra efter resan till Usa och vi pratade i 40 min efter att varit ifrån varandra en dag;)) Då sa hon något i stil, "de är bara stoppa ner handen i de iskalla vattnet, ta upp den när den blivit för kall, skaka och hoppa på den å fortsätt sedan å rengöra koppen". Och du mamma, jag vet att du läser. Berta älskar att sova under täcket i din säng, vi har myst hela natten.;) Och appropå deras sovrum så var de rätt komiskt, mamma har alltid deras fönster öppet, pappa har klagat å sagt något om att man "fryser ju fan ihjäl där uppe" haha, men du, pappa. Jag å Jesper stängde fönstret, de gick fan inte å andas, jag svettades som en gris och de var kokhett. Tänk att jag alltid kommer tillbaka å få fundera på varför jag inte bara lyssnar på min mors kloka ord;) Jesper tyckte dock att de var jätte skönt där inne? hur nu de gick till. Nä dags för lagården, ha en förhimla trevlig helg allihopa!!

Till er som vill köpa nyttigt kött

Vi introducerar nu en mindre låda som väger omkring 10 kg. Köttet i den är av samma höga kvalitet som i den stora lådan, hängmörat från utvuxna djur och uppfött på 100% grovfoder*.

 

Lilla nötlådan innehåller cirka:

  • 1 kilo ädeldetaljer som entrecote, ryggbiff eller filé

  • 2 kilo stekar som innanlår,fransyska eller rostbiff

  • 2 kilo kokkött som ytterlår, högrev eller rulle

  • 5 kilo köttfärs.

Talg bifogas men ingår inte i den vikt du betalar för

Priset är detsamma som för stora lådan, 150 kr per kilo.

Frakt tillkommer på 10 kgiloslådorna med 250 kr. Fraktfritt om vi får leverera två lådor samtidigt, 175 kr rabatt om du hämtar lådan på gården. 

Får vi tillräckligt många beställningar till samma område försöker vi hitta ettutlämningsställe och ingen extra kostnad tillkommer för frakten.

Vi kan som vanligt leverera den stora lådan fraktfritt. Just nu är det Jämtlandslådor vi levererar. De kommer från Roger Johansson i Höglunda och Bo-Halvar Sjöberg i Brynjegård.

Välkommen att beställa på www.norrbete.se eller ring John-Erik på 0706 569256. Vill du hellre beställa direkt från någon av gårdarna så hittar du dem här http://www.norrbete.se/default.asp?path=21497&pageid=31155

*Grovfoder är samlingsnamnet på den naturliga födan för idisslare. Det är gräs och och andra örter som betas. Det som inte betas skördar vi och sparar för vinterbehovet som ensilage och hö


En känsla

Ja men de var väl på tiden att skriva något kanske. Hade egentligen tänkt gjort ett tidigare med bilder ifrån skotersafari och så, men nu är jag inte ens hemma och har inga bilder att dela med mig av. Igår morse begav jag mig iaf till Bispgården, till mamma och pappa. På morgonen gick jag och mamma dit tillsammans och sedan på eftermiddagen fick jag sköta korna & fåren själv, gick galant och de är så roligt. Imorse var jag där igen, lite mer än 1 timme tar de att sköta sysslorna i lagården, och de är så roligt. De kan inte finnas ett bättre jobb än att få jobba med djur, helt otroligt va bra de känns, iaf för mig som älskar det. Jag tror att varken min bror eller syster är speciellt intresserade av djur på det sättet, ingen av dom har ens djur. Hur dom nu klarar de? Ja syrran löser de med att åka upp till mamma på helger ibland;)

I helgen fick vi också besked om att vi ska flytta inom 3 månader, så vi har börjat letat efter andra ställen. Kan väl inte säga att utbudet är så stort;) Men de kommer lösa sig och de vet vi ju. Vilket Tomas hann informera oss om ca 1156 gånger på en kvart.;) Haha nädå, vi är så glada att vi har en underbar familj på Jespers sida och på min.:) Meeeen ni skulle ju egentligen varit hit allihopa å sett dessa söta små varelser även kallade border collie valpar, man blir fullkomligt kär, dessutom känns de ju fint att i två veckors tid, hålla på med dom flera gånger om dagen och sedan bara lämna alla kvar? Jesper, en hund till i familjen? Men jag har lovat mamma att pyssla med dom så dom blir vana vid människor och inte så rädda. Ja jag vet, varför inga bilder? Jo därför att när jag skulle åka hit så packade jag ner kameraladdaren, usbkabeln till kameran för att kunna lägga in bilder på datorn.. Men kameran den lämnade jag hemma.:)

Hundarna sitter iaf ute i hundgårdarna och njuter av solen, Bino och Candie sitter tillsammans. Visade också mamma och pappa min bil, dom sa "skjut han".. Undra varför, kan de vara för att han ätit upp hela dörren på förar sidan? Jo de kan vara just därför. Men han är ju så SÖT;) Haha ni ska alla veta att ägaren heter Jesper strömqvist.. För han har tydligen tuggat på andras mössor också.:p "Är de där hunden som tuggade på min mössa" Eeeeeh jaha har han gjort de. *flin* Vilken busig liten rackare:p.


Jag, syrran och min kusin Anders, en Höckenström:are. På syrrans bröllop:) 

Jag, Ebba, Syrran och skuggi..:)

Dockteater


I detta fina landskap utspelade sig hela historien


Det här är irene som gjorde dockteatern, själv var hon en snöfliga


Irenes skapar verkstad, roligt!


efter teatern och skapande fick vi fika, saft, maränger och kakor!

skapelse av irene


Idag har vi varit på dockteater på frösön. Det var jättekul tyckte både barnen och jag. Historien handlade om en pojke som fotograferade snöflingor, han fortsatte ihärdigt trots att ingen trodde på honom. Folket i byn förstod inte vad han höll på med utan hånade honom. Men han kämpade vidare och kunde tillslut ge ut en bok med alla sina snöflingor, han blev berömd och hyllad och fick åka runt på universitet och hålla föreläsningar om sina älskade snöflingor. Budskapet var att du ska tro på dig själv, och andra, och leva efter de drömmar du har.
Det var otroligt inspirerande att se allt. Efteråt vart vi hungriga och for och åt en pizza. Barnen had under hemresan flera ideer om vad de skulle göra när de kom hem, nu snickras det för fullt. En rolig och inspirerande dag! Hon som hade dockteatern har en hemsida:www.dockanochjag.com


I väntan på V 75


Äntligen fredag,det ska bli skönt att slippa åka iväg på jobbet,
får se om magnus har ritat ner nån v75:a till imorgon.


MOD

MOD Mod är att inte veta, men ändå våga. Att stå kvar och vänta på någon, utan att veta om någon kommer. Att följa en känsla, att stå upp i stormen, att våga mista, att våga visa vem man är. Mod är långsiktighet. Mod har sin källa i förmågan att reflektera. Mod är klokskap. Att sträva mot ett mål, att veta, eller tro sig veta en sanning, kräver bara styrka, inget mod, det kan många. Att visa vem man själv är, att blotta sig, att stå för en moral, att visa civilkurage, det är mod, det vågar få. Mod är det svåraste av alla egenskaper, att famla, utanförskap, tvivel, grupptryck, men till sist en stark och ren känsla. Att vara modig är få förunnat och beundransvärt. Den som är modig behöver inte ha andra som banar väg åt dem, den som är modig behöver inte samla en här för att bygga upp ett försvar runt sig. Den som är modig kan bara stå, mitt i livet , känna och vara. Modet ger inte människan något val, modet visar vad som ska göras. Hur kostsamt modet än är så går alltid människan ur modet hel, ren och vacker. Inget är högre än mod.

En bra dag



Helnöjd med sin påskifärg bild!



Nu är det bara ihop-plockningen kvar!



Största möjliga koncentration!



Kedjan har hoppat av



Nu är kejan på plats igen



Alla är nyfikna hur det ska gå...

Idag har vi målat till påskifärg och pysslat på. Petter, Sebbe och Simon har varit i garaget och mekat. Dom har byggt om en snowracer och satt på en motor från en fyrhjuling. Påhittiga barn! Nu gäller det bara att få den att funka lite bättre, men den funkar lite grann i alla fall. Ingrid och Daniel har spelat pingis och gjort ett rått-bo. Tomas har hjälpt Jessica att köra in en rundbal i hästhagen. Kort sagt. en bra dag!


Pappa hjälper mig med att köra in en höbal.


Pappa kör in en höbal i hästhagen åt mig, tack för hjälpen!

Utflykt


Bullar och varm choklad


Sebbe har åkt efter draghunden Bertil, det gick undan!



odågan


Anton, Simon och Petter

Idag har vi gjort en liten utflykt  för att testa lite om Bertil kunde dra en pulka och för att fika bullar och varm choklad. Det gick undan när Bertil tog i och drog, ett problem var dock att kälken inte riktigt är anpassad efter sånt, men Sebbe tyckte det var kul.Gry och Molle var också med fast de inte syns på kort. Ronja åkte spark med Petter. Petter tyckte att vi skulle fika i skuggan så att vi inte skulle få solen i ögonen, näst agång sitter vi nog i solen ändå tror jag., blir varmare så.När vi kom hem had Daniel och Ingrid kommit, dom passade på att ta en skidtur i det fina vädret. Jessica och Erik har varit duktiga och huggit ved idag, kul att hålla på med sånt! Jesper  och Kattis är i fjällen och har det bra, fint väder där också. Petter har varit ute i garaget och fixat den lilla fyrhjulingen så att den funkar igen, duktigt! Kort sagt, ett bra sportlov.


Västanede



Flitig elev i saras slalomskola


Syskonen Adamsson, Evelina och Anton



Simon och Petter visar hur man gör



Solen sken hela dagen!

Idag har vi åkt slalom i Västanede. En kanon fin dag. Vi  hade med oss fika, varm choklad och makaronsallad, mackor och kexchoklad. Fikat är lika viktigt som åkningen. En liten slalomåkare lärde sig att svänga och bromsa. Fixade även att åka liften själv en gång, jättestolt! När vi kom hem sedan så hade Tomas gjort korv, senapssås och stektpotatis som vi åt, gott! Barnen hann ut och åka mer slalomskidor här i backen och jag har åkt en sväng med längdskidorna efter hunden Bertil, perfekt före, det gick undan! Tomas och Ronja har travat upp veden fint .Tänkte på i somras när jag tog in hästen. Barnen och jag gjöt golv i stallgången och alla skrev sina namn, Joel, Petter, Tobbe, Emme och jag. Det var mycket jobb att köra sand, blanda cement  mm. alla fick hjälpas åt och rätt som det var skulle Ronja äta oxå. Det känns roligt att vi gjorde det tillsammans, det är alltid kul att jobba ihop och få till något. Det kan dessutom vara bra att lära sig hur man blandar cement. Snart är alla stora och kan behöva göra egna cementgolv, kundskap är aldrig tung att bära. Och nu har vi ett bra golv i stallet.
Erik har hållit på att laga sin bil idag, duktig! Kanske kommer det bli lite tråkigt med ett avgasrör som sitter fast, men allt ska ju inte vara roligt.


V75 Axevalla


Här är v75 raden,vi har väntat med att lägga ut den,pga mindre utdelning
om många kopierar.va tror du Eva?


Nu sitter man upp o leker,ny kamin i bakgrunden.


solvärmen ger 70 grader nu mitt på dan.

Sara har åkt till västanede med ungarna så dom får åka slalom,jag o Ronja är hemma och travar ved.
kanon fin dag,det är skönt att vara ute.