Fredag 30 september





Lite bilder från imorse innan jag o Lasse for till Sundsvall,vi var bla, till Fyndlagret o fyndade lite verktyg,sen va vi o åt på en kinarestaurang.på hemvägen stannade vi i Bispgården o hämtade en hövändare som vi köpt av Kattis mamma o pappa.Översta bilden är på Ronja o Sara,det 2:a kortet är på Lasse,3:e kortet är Jesper på sofflocket,det lilla kortet är på Valmet 602:an


Morron



Så här såg det ut imorse efter vi hade ätit frukost,översta kortet kyckling som är några dar gammal.2;a kortet Petter o Ronja,3:e kortet Tobbe har fikat klart o väntar på att få åka på skolan,4:e kortet Simon klappar Gry.


Funderingar

Ibland kan man fundera över hur allting kommer att bli. Det finns så många människor som kämpar på för att få det att funka fast de har de ganska svårt, medans andra bara vräker sig och struntar i hur det blir för andra. Det finns så många människor som pratar om andra, utan att egentligen veta någonting. Det finns också människor som ljuger om andra för att själv verka bättre, eller för att få någon att tycka synd om sig och dra fördelar av det. Till alla er som gör så så kan jag bara säga att om ni gör det för att skada så har ni lyckats; jag blir ledsen. Mest ledsen blir jag för er skull, ni missar så många dagar av erat liv där ni egentligen skulle ha utvecklats som vanligt. Nu missar ni erat rätta liv för att ni flummar runt i lögner. Jag hoppas att ni kan samla styrka så att ni orkar göra om och göra rätt, mest för er egen skull. Människor som orkar resa sig ur skit blir ofta väldigt vackra tycker jag.
Idag har det regnat och jag har haft "telefonmöte" och jag har städat i stallet och det värsta inne i huset. Man tänker bra när man städar eller målar, det är lite småskönt att funder lite hit och dit. Idag har jag kommit fram till att när det gäller hönan och ägget så är svaret att bägge två alltid har funnits. För att inte det här inlägget ska bli för deppigt så kan jag avsluta med att hösten är otroligt vacker, det känns som det regnar guldlöv från den fina björken, alla barn och djur är vackra och livet är så starkt och fint.


Sista helgen i September

Ja som ni läst så har hela familjen tagit upp pärerna i helgen, jag har varit mindre hjälpsam med tanke på att jag dragit på mig en förkyldning (som jag så mallig var innan att jag klarat mig). Svettas och fryser om vart annat. Som Sara sa, konstigt att man klarar av grad skillnaderna mellan ute och inne men om kroppens temp ändras 1 grad så blir man sjuk. Fick iaf fixa en lunch till dom duktiga idag, korv m. bröd!:p
Emelie
Jessica
Simon å lite av Ronja
Erik, Sara, Jesper, Tomas, Emilia och Tobbe.
Igår kväll fixade Jesper till en brasa ute på gården,
så vi grillade mackor & drack varm choklad.
Var riktigt mysigt!:)
Candie har varit lite dålig, men nu mår hon bra igen.
Vår lilla tjej, som faktiskt är 8 år!

Pärupptagning dag 2

Idag har jag, Erik, Emilia, Tobbe, Emilie, Simon, Pappa, Sara och Jesper hjälpts åt att ta upp pärerna i höglunda. Så nu är vi klara för i år. :) Så både Pappa och Sara, Jag och Erik och Jesper och Kattis har pärer i vinter.

Har vart väldigt fint väder i helgen i alla fall.


Simon Emilia o Tobbe


Fin höstdag



Vilken härlig dag peran e upp tagna hos oss, Jessica ,Erik o Emilia  imorrn åker vi upp o tar upp peran hos Jesper o Kattis Tack för hjälpen allihop.


Potatisupptagning

Idag har vi tagit upp päran hos Pappa och Sara och hos oss. Blev väldigt mycket pärer!

Hos oss blev det två fulla säckar. Räcker bra till oss i vinter :)

Första bilden är på en pära som ser ut som ett hjärta som jag hitta, andra bilden är på nästan all potatis hos Pappa och Sara, tredje bilden är på Pappa, Sara, Jesper och Erik när de plockar pärer, och sista bilden är Sara och Myrra.


Liten hälsning till Tobbes snälla mamma


JESSICA O RONJA

Hittade 2 fina bilder på den översta bilden ligger Ronja o sover med lapptäcket som hennes storebror Joel har gjort på syslöjden,på det nedersta sitter Ronja hos stora syster Jessica.

Tobbe o Emilias Dockhus

Hus som Tobbe och Emilia håller på att göra.
Ett hus av kartong som T och E håller på att måla och göra saker i.

Vilken fin onsdag

Gud va tiden går fort, imorgon kommer Jesper hem igen. Ska bli så skönt, de är lätt att de blir tomt på kvällarna utan han (men jag ska inte klaga för jag har både katt, hund och underbara människor runt omkring mig på veckorna). Imorgon är de också Bandy på Höggården, skoj.:)
Ja idag startade valbara kurserna, jag valde tillslut Äldreomsorg som innefattar: Rehabilitering/habilitering och Lindrande vård. Ja nä nu ska jag försöka göra något mat och kanske fara iväg en sväng till Sara, Tomas och barna.:)
Mina fina, underbara klasskamrater kom idag på lunchen med en riktigt god tårta till mig och sjöng för mig inför alla i matsalen på skolan (Jag kan tillägga att jag blev röd som en brandbil i ansiktet och önskade att jag kunde teleportera mig därifrån.) Jag fyllde ju år för ca en månad sen, men vilken fin överraskning.:)
Och en bild på den halvt uppätna limpan jag fick av Sara och Tomas igår,
Absolut den godaste limpa jag ätit i mina dar!

Lite bilder på gården hus o djur



Bilderna är på vårat hus och på "lillhuset" som oxå står på gården. Friggeboden har jag och barnen byggt för några år sedan. Tomas hjälpte oss med taket. Lagården och Tobbe och Emilias kojja. Hundarna heter Bertil, Molle och Gry. Åsnan heter Tycko. Den vita hönan har flyttat hit i från Pelle och Lisa och hon tänker sig nog att bo kvar här även efter pensioneringen.

URKULT 2011

.
Httade några bilder ifrån urkult festivalen när vi var där i augusti.det var Tobbe,Joel,Petter,Sebbe,Tobias,Ronja,Sara o jag som va dit.det är ett perfekt ställe att fara med barnen på.
Urkult ligger vid Nämforsen i Näsåker

SVAMPPLOCKNING







Ikväll va jag o plocka trattkantareller hittade lite grann.
ska ta med Jessica,Erik ,Emilia,Tobbe.Sara,Ronja,Simon o Kattis
o plocka lite mer,ev imorgon.hittade den här fina bilden på en blom bukett som Ronja fick av lång
lasse isomras.


regnig måndag

Nu tycker jag att det snart har regnat så att det räcker. Vore bra om det torkade upp så att det går att plocka pärer till helgen. Hagarna blir oxå söndertrampade när det är så här blött. Ronja och jag har gjort en större hage åt hästen å åsnan idag. Åsnan gillar inte alls det här vädret, men hästen tycker nog att det är lite skönt. Sen var vi och släppte ut den snälla Sacko en sväng. Kankse borde vi oxå skaffa ankor, man kan ju inte annat än bli glad av dessa ständigt skrattande fåglar. De plaskade omkring med sina stora fötter och skrattade i leran, hönsen försökte hänga på och smälta in , men såg inte lika roade ut. Idag har vi ätit kål och morotsoppa, snälla Berit var hit med massor av kål, brockoli, dill, blomkål och kålrötter. Hon är duktig att odla hon och vi är duktig att äta. Soppan var god med nybakad limpa till, riktigt varm blev vi sedan när vi tände upp i spisen. Torrgran sprakar hemtrevligt . Ronja har legat och myst brevid spisen i sin varma kofta som hon fick av Kattis och Ingrid. Igår åt vi Jessicas goda smörgåstårta, sedan studerade vi hennes såg teknik när hon sågade ner ett träd. Kan man baka tårta och fälla träd så kommer man att klara sig bra här i livet, allt annat kan man ju improvisera eftersom.

Måndag v. 38

En ny vecka, ja tiden går så himla fort. Idag är enda lediga dagen, tänkte använda den till att arbeta lite med mitt projektarbete. Om en månad börjar sista praktiken som kommer bli på en hälsocentral. Iaf i helgen har vi ätit middag & handlat lite med Tessan, Jocke & Tobbe, fixat lite hemma, sålt audin, firat Jessicas födelsedag, spelat kort, hälsat på Sara & Tomas några gånger, Jesper och pappa har slaktat kalkoner medans jag och mamma var till Anna och tittade på kattungarna.:) Ja nu kommer lite bilder ifrån helgen!

Tobias, Jesper och Joakim fyndade tydligen på dollar store.;)

Kissongarna som vi ska hämta i slutet av Oktober.:)

Audin som nu är såld!:)

Lilla goa Ronja!
Världens bästa Sara!

FREDAG 16 SEPTEMBER

Igår va jag Simon o Tobbe på soptippen o slängde lite skräp.saaben gick inte igång igår heller,Micke va hit me en tändspole som vi testade funkade inte det heller vi får testa nåt annat sen idag.Nu ska jag iväg o röja med Bertil på stockberget.

Torsdag

Äntligen är de Torsdag, vilket har gått väldigt fort denna vecka. Men idag kommer Jesper hem ifrån jobb, vi ska mötas upp i stan och åka iväg till Jocke och Tessan för lite middag. Får se vilken tid vi kommer hem, annars är de ju faktiskt bandy kl 7. Nä nu ska jag damsuga och sedan bege mig till Frösön för att ha en lektion i socialpsykiatri.

En bild ifrån förra sommaren, när jag och Jesper var ute på sjön å fiska.

Utkast: Sept. 15, 2011



 Saaben startade inte, Tomas är mer förvånad över detta än vi andra. Det blir till att rulla in den med handkraft i garaget. Micke var hit med lite polermedel till den igår så att den ska bli blank och fin. Det blir nog bra.
Såg på tv igår om sömnforskning. Barn i dag sov förlite, de la sig försent och det var förmycket konkurrans av tv, data spel, telefoner mm. som störde sömnen.  Jag tror att vi människor har en hjärna som behöver utvecklas i lugn och ro. Vi behöver inte bara tid till sömn utan oxå få tid till att vara kreativa och få tid till reflektion över vad som händer runt oss. Slöjd, konst, kojjbyggen mm. är utmärkta sätt att  få kreativitet och reflektion som vi mår bra av. Barnen har haft utställning av sina slöjd alster i hammarstrand, skyltfönstret i tygaffären, ska hämta igen grejorna idag kanske. Alla barnen är så duktiga att både hitta på och göra saker, det är så roligt när det "går av sig själv". Simon och Petter har lagt plåttak på kojjan. De ska oxå sätta skivor på väggarna bara det blir lite bättre väder. Den lilla bilden är på en dockteater som vi gjort tillsammans. Barna, som är mer teknisk än jag, har sedan filmat och gjort nån liten kort film med teatern, kul.

Höstprojekt

Höstprojekt med barna =)


Födelsedagskalas 13 September

Igår fyllde som sagt Bror Jocke år, 29. Fick nästan med alla på bild.


13 September


God Morgon,
Väldigt regnig dag i mitten av September, och idag är det inte vilken dag som helst. Storebror Jocke fyller år. Så efter jobbet kommer Pappa och Sara, Simon och Tobbe och hämtar upp mig på jobbet, och hämtar Emilia sen åker vi in till Östersund för att gratta honom.

En regnig september dag

Sitter på skolan å väntar på klasskamraterna, tycker de är rätt skönt att komma tidigt å dricka en kopp kaffe.:) var å hämtade Ingrid i morse så hon fick åka med mig in, min dansbandsskiva byttes ut självklart.;) idag ska jag å johanna göra ett litet arbete om bebisar som vi ska redovisa imorgon, sedan hämtar jag upp Ingrid å beger oss till Jocke å Tessan för att gratta Jocke. Ha en trevlig dag!!:-)

En bild

skulle bara testa att lägga in en bild. Två härliga ungar ute på äventyr förra våren.

Skulle bara testa att lägga in en bild. Två härliga ungar ute på äventyr förra våren.


En fin dag

Vilken fin dag det har varit idag. Man känner sig rik när solen skiner, allt blir så fint. Vår duktiga hovslagare har fixat häst o åsne fötter idag. Tomas och Simon har röjt och dragit ihop lite ved, så träden som är kvar får bättre plats att växa. Jag har städat hos hönsen och påfåglarna. Det är lätt att bli stående och titta på djuren, det är intressant att se hur sociala de är med varandra. Kanske har vi människor en hel del att lära?

Första inlägget

Den här bilden som är här uppe har jag tagit en fin kväll på sjön Gesunden.

Tror det var när vi åkte segelbåt, Jag , Erik, Linnea, Gsson, Johan och Emilia.

Kanske byter ut den sen till nåt annat roligt, men tycker den var fin så den får vara där så länge :)