bilder






Johan har hjäpt oss att fixa in kaminen och röret i skorstenen.


Familjen jättetrött tar igen sig i hallen innan de orkar åka hem.




Sälen.

Kunda man vänta tills murbruket torkat?..Nej.. Här eldas det papper.


Frukost och barnbus.

Nu är det slut på skotersafarit för i år.



Oj, nu eldas det mer papper...


Våran

Idag fick vi se våran lilla tjej!=)

V75


Så här ser raden ut.

Kort taget från bron alldeles nyss.

Nu har Erik Jessica Johan Linnea Fredrik Jesper Kattis Emilie Jonathan åkt iväg på skotersafari,
jag ska lägga i ved i lillhuset så att det blir varmt där,Jonathan o Emilie ska sova där inatt:)


Fredag 24/2


Nu är kaminen inburen,Johan Jesper Erik Jonathan o jag hjälptes åt
att bära in den,den väger 185 kilo,så det krävs några att flytta den.
Dom här blommorna fick Sara när hon fyllde år.


Magnus ringde från Helsingborg nu i eftermiddags,jag lägger ut V75 raden i morgon som han har plitat ner.


Godmorgon

Ja jag har nyss varit ute med hundarna så dom fått kissa av sig, de går bara bättre å bättre med Bino. Han har sovit hela natten på golvet i sovrummet, å blev nog rätt glad när jag vaknade. Så fort vi närmar oss ytterdörren så är han snabb å sätta sig för å sedan få på sig kopplet, duktig idiot.:) Jag å jesper rakade han lite igår och kammade igenom han lite.
igår när jag kom hemifrån jobbet så var Jesper, Jonathan och Emily hemma, dom latade sig framför tvn å Jesper var nästan okontaktbar, han såg på nyheterna.;) Efter de såg vi en film, de tre musketörerna, ja egentligen behöver jag väl inte säga vad som hände, men jag somnade iaf som vanligt.:p Dom andra sover just nu iaf, och jag känner för att gå å hoppa i sängarna och skrika "GRÖTFRUKOST", Men dom kanske behöver sova lite till, nä de behöver dom inte men dom kanske kan få de endå. Nä nu börjar bino bli uttråkad och känner för att väcka lite folk, hoppas ni får en bra dag gott folk!:)
Bino börjar iaf bli mer å mer duktig på komandon, som ligg, vacker tass å lite annat.
Idag ska vi åka å köpa en långkoppel å se hur de funkar ute.:)

trick

världens sötaste lilla Bino. Ja de är han ju, trots sina hyss!

Bino kan tricks, bla detta.
Bino fick vara i hundgården en timme, han blev helt överlycklig
när jag hämtade honom.:p Hårtussen!;)
Jag ska snart iväg å jobba, 14-20.30.
Så dom andra får klara sig själva när dom kommer hem.;)
Jesper fick en lång handlingslista så de blir nog lätt å komma på nån mat.
Nä ta å leta nån mat innan man måste fara. ha en bra dag alla!:-)

Grattis sara


En bra låt till dej,grattis.


22/2


Målle och Bino leker.


64 grader klockan 13 idag.


Idag har Jesper och Kattis varit hit med deras nya hund Bino.Anette har vart hit med en blomma till Sara hon fyller år idag,grattis.


Bino

Vi har nu blivit en till i familjen.. Nämligen Bino!
Han är ju så söt, pluttisen! En blandras Samojed/Pyrenee.:)
Jesper är en mycket glad och stolt hundägare!
Så nu Sara slipper du fundera varför vi skulle till stan.;) *skratt*

tisdag


pappa, Helen och Tomas

Putte och Jessy


I helgen har vi ätit mest känns det som. Lördag kom Ingrid, Daniel, Petter, Jesper, kattis, Jessica , Erik,Arne, pappa, helen, mamma, Olof, Johan , Therese och Martin plus en drös Brynjegårdare till. Det vart många som åt och det var roligt. Om någon tyckte att det smakade murbruk av maten så är det fullt möjligt, eftersom det bilades upp ett stort hål i muren ganska parallelt med kalaset. Johan har måttat golvplåten så att den ska passa inne i rummet sedan.Ronja har fått magsjuka nu, är inte alls pigg, det är mindre roligt. Idag har vi haft möte, vi fick oxå blommor och en fin ask med årechoklad, det var kul. Jessy har varit hem i helgen oxå, kul.


Måndag 20/2


Jessy Sara och Lina


Jesper bilar hål i muren där kaminen ska sitta.


En dag före rätta fettisdan,kanon gott,köpta på bageriet i Stugun.


På travet hade vi bara 3 rätt,vilket inte inbringar en enda krona.
Hoppas att Magnus tar hem storpotten nästa helg:)


V75 Bergsåker


Här får ni lite hjälp med travet,kan bli nått med lite tur.


Kortet taget idag,snö upp till skylten,för er som ser dåligt så står det Björkhöjden.


Nu är travet klart tror och hoppas på vinst,va tror du Eva? 


Underbara du

Morr på eldningen idag, jag förstår inte vad jag gör för fel, de brinner för fullt å ändå så går de så trögt å få upp någon värme på pannan. När jag fått upp någon värme tänkte jag iaf slänga mig i duschen å sedan åka till Sara och Tomas en sväng, om Sara är hemma.:) Känner för lite kaffe och kaka. Idag ska Jesper till tandläkaren, så när han kommer hem därifrån ska vi fixa med skotern, jag skulle få rengöra något på den, vad de var kommer jag dock inte ihåg.:p
igår var de alla hjärtans dag, å mesig som jag är så gillar jag å mysa till det då. Så Jesper hade köpt rosor, choklad, en jätte fin sten och massa gotta.:) Jesper gjorde också en älgfilé, klyftpärer, sås och sallad, riktigt gott blev de, tydligen så gott så han hoppade över fiskmatlådan idag igen.;) Av mig fick han något som han älskar, Morotskaka och en hjärta där de står Love you på, bara något litet men de räckte nog.:p
Nu längtar jag verkligen till ultraljudet, ska bli så roligt å se vem som ligger där inne i magen å sparkar. igår låg vi också å pratade om namn, kom fram till några.. Tyvärr verkar vi känna för många så nästan alla namn går bort.:p
Framöver kommer de faktiskt hända massa roligt, helgen den 25:e så är de skotersafarin och v10 ska vi till Johans stuga i storlien, kommer bli jätte roligt. Förhoppningsvis blir de fint väder, å med sällskapet kan de inte bli annat än bra.:-) Kommer bli kul att umgås med Linnea lite mer också, vi har ju haft jätte roligt på våra skoterturer.:-)
Nä nu är de dags att kolla pannan, hoppas ni får en kanon fin dag!:-)
Kram på er

Flitiga och kreativa barn


Tobbe håller på att påta ihop ett par bäbis sockor till sin kusin!


här tränas det mönster på pärlplattor!



Kan nästan krypa, busig!


Simon virkar ett fodral till sin telefon!


Massa text utan bilder.

Måndag eftermiddag, och jag tror bestämt det är "bloggmåndag" då det dykit upp ett par inlägg här i bloggen idag redan, men vad gör det om det kommer ett till? :)

Haft det kanon sen sist jag skrev, är ju nästan två veckor sedan som jag skrev nånting nu och under den tiden har vi hunnit med en hel del, bland annat så har jag och Emilia haft massor av kvalitetstid, massa mys och stoj! Det har också vart riktigt kallt, neråt 35 minus har vi nog haft det, huvva.. Hoppas det inte blir fler sådana kyliga dagar..

I helgen har det vart full rulle känns det som! I Torsdags stannade Emilia kvar hos Morfar sin och Sara, hon gjorde klart sin fina docka med tillhörande säng, som Sara lagt upp en bild på i inlägget här under. Så då följde jag i alla fall med min fina vän Magda ner till Sundsvall fram och tillbaka, det var kul :)
Fredagen var jag ledig, tänkte ju att Emilia också skulle få vara ledig då, men hon ville hellre på skolan och ha syslöjd, så jag blev hemma ensam, men tur hade jag för Erik var också ledig :)
Senare på kvällen åkte vi ner till Hammarstrand och åkte på Tacobuffe på Hotellet, Jag, Magda, Jaana och Marie var det. Grabbarna fick vara med sig dom :)
Mycket trevlig kväll, som slutade alldeles för sent, men det gick ju det med!

Lördagen var rätt seg, både jag och Erik var ganska så trötta då det blev så sent. Men vi hann med att fara och flänga lite ändå.
Emilia ville ha myskväll, så vi gjorde iordning dricka och popcorn och bänkade oss framför melodifestivalen, och Magda med grabbarna grus joinade oss också, det var också en trevlig kväll :D

Igår blev det inte mycket gjort alls, jag låg mest på soffan faktiskt (japp, trots det superfina vädret) Framåt kvällen började jag känna mig febrig, vet inte vad det är för konstigt.. Var febrig nån kväll förra veckan också, men som gick över efter lite sömn. Så även igår, för febern var spårlöst borta i morse.. hmm.. knepigt..

Det blev mycket osammanhängade text, och inga bilder alls. Men jag ska leta fram några bilder sen helgen och lägga upp kanske, får se, annars får dom så fint hänga med i min telefon istället :)


lite bilder


Den vackraq åsnan Tycko-lycko-Lindström


Petter, Molle och Simon hjälper till med vedhuggning



En fin docka och säng som Emilia har gjort!


Nu är det slalomträning som gäller!


Faxi och tycko


Nu har kycklingen som var i bloggen förut blivit en stor höna!


Stallkatterna Missan och Kvar

Det är så fint nu när det börjar bli ljusare på dagarna. Hästen har börjar tappa sin vinterpäls så det börjar kännas som lite vår i luften. Idag har Kattis varit här och hållit oss sällskap, roligt för oss och Ronja är helnöjd. Efter att ha tittat på Kattis inlägg i bloggen så undrar jag bara varför Fredrik G inte kör sin skoter uppe på snön som alla andra gör? Helgen har varit bra med mycket skidåkning och vedhämtning. Barnen har dessutom hunnit gjort endel pyssel och påskifärgteckningar. Simon har hittat Tobbes läsebok, tur! Petter, Simon , Hjalmar och jag åkte skogsbanor så att Petter fick sår på näsan och Hjalmars ena pjäxa sparack(!!), alltså: inga banor för nybörjare om man säger så...


Måndag 13/2


Petter simon och jag vid lägdkanten igår.hundarna tittar på.


Så här mycket värme gav solpanelerna på mitt över dan.


Ett donings lass med björk och torrgran.


3 ner sågade björkar som vi ska hämta ikväll.


Idag har jag varit ledig från jobbet,har varit och huggit lite ved uppe vid linja.
Ska även göra ett hål i muren,så att det är klart när kaminen kommer.


i need a dollar

Älskade Måndag, som faktiskt känns bra, väldigt bra. Sovit alldeles utmärkt, förutom att jag vaknade med en fin träningsvärk.:p Vi var och grattade Linnea igår som fyllde år, sedan tog vi och dom en skotertur tillsammans, vi åkte till brandtornet och till en grillplats som låg vid Japptjärnsnäset, där vi träffade Jesper faster Annika, hans kusin Erik och hans kompis. Var en jätte fin dag med en stor sol i himlen, så fint. Även jag och Linnea fick köra lite skoter, på isen. Innan vi var hemma hade Jesper lurat ut Fredrik i skogen där han så fint fastnade å Jesper stod i högsta hugg med kameran. Jag och Jesper avslutade kvällen med tacos och gladiatorerna, och sedan en film.
Ja jesper är ju i princip klar med sitt jobb i Gäddede, å gissa om de känns bra. jag får ha han hemma varje kväll. Känns som evigheter sen. idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, skickade iväg ett mail i helgen ang jobb i kälarne så hoppas hon hör av sig någon dag här.:) Funderar på att hälsa på Sara och Tomas om dom är hemma.
Fint.:)
Linnea och Fredrik.:)
Bild tagen från tornet, Jesper som tagit de.:)

Skotrarna står kvar.:p

Linnea gillade inte höjden.


Erik och hans kompis.

Annikas hund, som jag givetvis glömt namnet på.

Annika, med den härliga solen i ansiket

Linnea.:)

Fredrik ville gärna vara med på kort.:p

Jesper, linnea och kompisen Jonathan tror jag han hette.

å där satt Fredrik ja..:p

Söndag 12/2


Det vart bara 4 rätt på v75,men man är ju van,idag gick solpanelerna igång.va upp på taket o sopa av dom riktigt,sen gick dom igång.Körde ner några granar som hade blåst ner runt lägdkanten,Simon och Petter hjälpte också till,imorgon ska jag köra fram en tall också.


V75 Halmstad



Nu är raden klar,Mange lovade att vi inte skulle få 0 rätt iallafall.


Skidåkning efter frukost,ser kul ut!


Idag blir det slalom i västanede,sara har precis ridit iväg med Faxi,och ungarna åker längdskidor.
jag och Ronja blir jag hemma och eldar.


Torsdag 9/2


Teaterföreställning


Tobbe letar sin försvunna läxbok.


Ännu en föreställning.


Testar ny hårfärg.


Ingrid o Ronja vid köksbordet.


Idag har jag o Simon hämtat en doning med ved uppe i skogen.
Får se om Magnus har gjort nån V75 rad ,lägger ut den imorgon eller på lördag.
Så att alla som vill kan kopiera den.


jag vet ju aldrig när vi gifte oss...



Jag vet ju aldrig när vi egentligen gifte oss, glömmer alltid det. Tänkte att vi kan väl fira det lite nu då.Det här är lite väl smörigt, men den är till dig Tomas. Tycker ju  om dig.

Elvis Presley


Till dom som gillar Elvis.


Här kommer det bilder


Petter har varit i lödartagen och gjort fina gubbar och en spindel.


Morgan, Simon och Petter i slalombacken.


 Morgan under en gran.


Tillbaka från granen .


8 februari


Jag bakar nån sorts limpa. Kattis fotar.



Ingrid och Daniels egenhändigt tillverkade sänggavel. Fin!


Popcornstund med Erik, Jessica och mig. Molle och Bertil slappar.


Tavla som Jonathan gjort, oxå fin!


I dag har vi inte gjort något speciellt. Åkt lite skidor, burit ved, pyssla med djuren och ätit glass. Kattis, Jesper och Micke har varit här o hälsat på. Jessica var som vanligt hit och ville ha lite curry(något nytt hon börjat med...) Vi tycker mycket om henne så vi ger henne curry och hon blir nöjd. Vi vet bara inte varför, men som post-Arne sa: man ska inte begripa allt. Igår var simon, Petter, Morgan och jag till slalombacken. Det var perfekt före, fullmåne och lagom kallt, en fin kväll. Vi tog lite kort där oxå får se om vi kan visa dom senare.


Komiskt

Hej hopp. Idag är en bra dag, för idag har jag sovit hela natten utan att vakna av att de känns som om  ögonen håller på gå sönder, kanske lite tack vare att Jesper kom hem igår.:-) Idag vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt, pga magsjuka så har jag inte vågat hälsa på mitt favoritställe, nä tacka för de så undviker jag de, kanske just för att jag blir så fruktansvärt sjuk när jag får magsjuka, Jesper kräks två gånger å sen är de klart.:p Skulle ha följt med mamma till Östersund igår, istället for jag till farbror doktorn på hammarn pga ögonen.
Och jag måste säga att jag är en aning besviken på hälsocentralen i Hammarstrand, först sitter jag å väntar på att en doktor ska komma (en jag vet att jag aldrig träffat förut) då kommer han "Katarina" "ja" säger jag å reser mig upp för att ta min jacka och vantar, när jag väl tittar upp igen så är han borta? ja han har gått, då får jag springa efter honom och när vi väl kommer in på hans rum så hälsar han inte, en doktor skakar väl alltid hand? iaf dom jag träffat. jaja när jag sitter i väntrummet och väntar på mina provsvar så sitter en annan tjej också där, då kommer de en kvinnlig läkare (som jag aldrig heller sett där) och tittar fram med huvudet från hörnet, hon tittar på oss båda och ler å säger tillslut "är de nån av er som ska ha mig?" hahaha alltså de kan ju inte vara sant? Då säger den andra tjejen försiktigt "de kan nog vara jag de.." dom går iväg å jag hör doktorn säga "ja jag han ju inte kolla upp namnet" Men dom kan ju inte mena allvar? en doktor kollar väl för ... upp vad patienten heter som man ska träffa. jag är iaf brydd! Men rätt komiskt var de, å jag kunde inte sluta flina.. dom andra trodde säkert att jag var någon knäpping som satt där å flinade för mig själv, rätt ut i tomma intet när jag tänkte på hur sjukt de kan bli.
Nu ska jag gå å slänga i lite mer ved, hoppas ni får en bra dag!:-)

4 Februari 34.2 grader kallt


Här klipps och klistras det


Lunchdags


sovdags


Jessicas nya piercing


Det vart bara 4 rätt på v75,ett steg i rätt riktning,nu har du nåt att bita i nästa helg Magnus.
I morse var det 34.2 grader,lite väl kallt.Idag vart vi bjudna upp till Lasse på tårta och bullar och mycket annat gott,Anette jag och barna va dit och grattade Lasse.Sara och Ronja va hemma och höll elden vid liv.
Eva du hade väl också 4 rätt på v75:an?


Smått och gott

Igår var vi till stan och var bla. på kupan. Vi hittade ett par bra längpjäxor och en snowboard. Kattis, Ronja och jag passade också på att fika lite där. Det är ett trevligt fik med roliga människor och billiga räkmackor. Sedan var vi ner på stan i lite ärenden och avslutade med Evas goda kaffe och Elins goda kladdkaka. Annars så har det varit mycke eldning och vedbärning, brrr lite för kallt är det nog utomhus, men fint för ögat. Ingrid och Daniell håller på att göra en jättefin sänggavel, duktiga är dom! I går gjorde dom kakfat. Vi håller oxå på att ladda upp för påskifärg. Iår får ju även vuxna vara med eftersom det är 50 års jubileum, hmm, vi får se vad det blir. Jag har lovat Petter att han ska få lite vinnar-knep av mig, kommer nog att gå böttre än Tomas hästspelningar i allafall.


Jesper och Erik sitter och låter håret växa.



Ronja o Jesssica ligger på kökssoffan


Simon tänder upp

.
Slashasarna Petter och Simon tittar på tv.



Sandra, Simon och Molle.



Ingrid och Daniel fixar kakfat.


En tavla på Emelie som jag gjort.


En annan tavla som jag gjort.


Cat Stevens father and son


En jättebra låt till.


Fanfar!



Den här texten tycker jag är bra. Vill spela den för er alla som jag tycker om.


V75 Mantorp


Nu är raden klar,en liten tröst i bedrövelsen är att det kan inte gå sämre än förra helgen.
Vad tror du om den här raden Eva?om du också vill vinna är det bara att kopiera raden:)Det känns som att det närmar sig en vinst,vi får se.......


Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar

En riktigt bra låt, som ger en lite mer energi!

Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma

Suddasuddasuddasuddasudda bort dom
Nertryckare finns alldeles för gott om
Suddasuddasuddasudda bort dom som
Hugger dig i ryggen när du vänder dig om
Vi ser dom redan från start, ögonen säger en helt annan sak
Och det visar sig snart, att det rötnaste hjärta har helt annat skal
Vi suddar bort alla tungvrickare
Dom blir mätta på att andra blir hungrigare
Dom vill se oss som en byggsten i deras del av system
Så vi rör oss flummigare
Men gropen som dom gräver kommer dom själva falla i
När dom slåss för att beskydda sin hierarki
För vad tror dom växer upp när så mycket hat gror?
Tänk i andra banor
Jag ber dig!