Måndag sista oktober



Så här såg det ut när ungan kvällsfika.



Här tar jag ett samtal från blogg-nytt.
Dom ville ha några tips.


Simon o Jessy gör rent mackjärnet efter sig.




Så här trött är man kl tio på kvällen.


Söndag 30 Oktober


Frida Simon och Micke,ser ut som att Simon e trött.


Simon och Ronja på kökssoffan.Pyjamasen som jag köpte på tradera är nog lite stor.



Jesper o Erik,
händerna på Erik ser ut som dom växt fast:)



Jessica Jesper Erik och Tobbe kollar på lyktorna som Jessica har rengjort.

Nu är 2 stolpar framdragna till snetaket,Jesper o Erik har hjälpt mig att dra fram dom här stolparna,dom va tunga att bära fram,Jesper o Erik fick hjälpas åt på smalsidan,själv tog jag grovsidan:)Simon har vart ute och levererat panda saker i dag oxå,han är snart klar med det.
Tänkte resa stolparna idag,men hann inte,får prova imorgon istället.


Kortet taget i eftermiddag.Utsikt över Gesunden,+fin himmel.


5 Rätt på V 75


Simon kollar listan vilka som han ska åka till med panda grejerna.



Samuel följer med Simon till Höglunda.



Dagens skörd av hemägg.



Ungarna har gjort en egen bolibompa tv.



Tobbe klappar Ella,Lasses hund.




Idag vart det 5 rätt igen,det var tur att jag inte tippade sämre än Magnus.
Igår kväll satte Jesper in den nya cirkulations pumpen, nu vart det tyst i ledningarna,skönt!
Ska sätta stolpar i morgon till nya taket vid garaget.det kommer att bli bra när det blir klart. 
Då kan jag sätta dit klyvsågen som vi köpte förra helgen.
Lasse va hit idag och åt middag,Micke,Arne,Marianne,Simon,Frida,Putte o Jesper va hit ikväll o drack kaffe.


Till Sara


V 75 Jägersro



Nu är raden klar,i och med att Magnus hade 5 rätt förra helgen,så måste jag lägga manken till och klå han,vi får se om det lyckas,hittade också en bild på Thor pöjken,så här glad blir han nog när vi vinner!


Kojdag


Igår var vädret fint, men idag regnade det riktigt. Det är skönt med en kojdag ibland. Damsugning och tvätt ska också ha sin tid, men för att få lite mer utmaning åt den kreativa delen av hjärnan så har jag också tillverkat en burka-inspirerad hatt(det innebar givetvis att jag inte han klart det där med tvätten riktigt). Egentligen skulle vi upp till bomsund till vårt lilla hus där och riva bort lite skräp, men det hinner vi en annan dag, det är ett flerårsprojekt. De små barnen sover sött och de stora är på innebandy. Jessica är snäll och sjkutsar dem.  Har pratat med Ingrid om att kanske åka upp och hälsa på henne en sväng i storlien på lovet, vi får väl se hur det blir. Putte och Micke har varit hit och druckit te. Barna har lekt ute i skrotbilen och inne med sitt lego, de är duktiga att leka! Vi ska snart börja med lite julpyssel så smått, det finns ju så mycket roligt att göra. Sammanfattningsvis så tycker jag att  alla som vill ska göra en burka-hatt för man blir väldigt glad och nöjd av det!

Panduro


Ligger på sofflocket och vilar med Ronja i famn.



Så här såg mina läsglasögon ut när jag hittade dom ute, jag hade glömt dom på brunnslocket.




Idag har vi varit till stan och handlat lite pysselgrejer på Panduro,det vart lite porslin och glasfärger o även lite annat smått och gott.Sen va vi på kebab city och åt,det blev en kebab med strips o dricka.Sen va vi till Emelies lägenhet med lite mat.bytte även ut glimtändarna på toalett belysningen det blev inge bättre måste va nåt annat fel.For upp på rörteknik och köpte en ny cirkulationspump,som Jesper ska montera till helgen.


En glad unge, en glad hund och en gammal toyota



En gammal skrotbil är inte bara ful utan också en källa till glädje för barn och hund. Bättre lekstuga än en gammal toyota är svårt att tänka sig, vackrare lekstugor har man däremot sett.

Rötter Lasse Tennander



Detta är en fin låt,Kattis kom nu,så nu blir det fika ,lyssna o njut. 


Måndag



Den här tavlan har Simon gjort.



Den här tavlan har Emilia gjort.



Den här har Tobbe gjort.



Den här har Lillemor gjort.




Sara Ronja Kattis o Jessica har ätit upp hela äppelpajen,jag och Erik fick också smaka,det va gott.



Jessica ger Ronja vatten,hon verkar inte nå törstig.
Erik läser dagens tidning.


Underbart

En ny vecka, som förmodligen kommer gå lika fort som alla andra nu för tiden. När Jesper jobbar borta så går tiden så himla fort, känns som om han är hemma en dag och borta två å så rullar de på. Längtar så fruktansvärt mycket efter att han ska börja jobba hemma och vi får en riktig vardag, för de saknar jag ibland. I helgen har vi väl inte gjort så mycket, jag har legat i en förkylning och så har vi varit å hälsat på Tomas å Sara, spelat bandy gjorde vi ju i Torsdags, ja mer kommer jag faktiskt inte på.:-p Jag har praktik på Bergegården nu, och där trivs jag riktigt bra må jag säga.:-) Fått blive påmind om varför jag faktiskt valde uske utbildningen.
Ikväll ringde Tomas å frågade om jag ville ha lite äppelpaj. (Riktigt skönt å ha Tomas & Sara som tänker på en på veckorna:-)) Så har varit där å hälsat på. Men när kl blev runt halv 10 så tyckte Tomas att de var dags för mig att åka hem så Sara kunde gå ut och ta in djuren. Så Tomas kunde gå å lägga sig, för han klev ju faktiskt upp tidigt imorse.;-) haha!
Imorgon är min sista lediga dag, sen har jag praktik Onsdag-Söndag. Och på Torsdag kommer Jesper hem igen, Torsdagar är nog bästa dagen på hela veckan, och Söndagar den värsta för då åker han. Jag är nog världens gladaste för att jag har världens bästa Jesper, ja för de är han!
Här kommer en bild till Jesper och Tomas!;) haha

Söndag


Anette och Ronja



Erik ecka Jonasson mannen myten legenden.



Här sitter barnen och målar.



Marianne Tobbe och Liam,tror att Tobbe visat sitt rum.



Anette Ronja och Sara vid frukostbordet.




Idag har Jesper hjälpt mig att lyfta klyvsågen ur bilen. den va tung som sjutton.Vi tittade också på hur vi ska göra för att bygga ut taket vid garaget,vi bygger nog ut ungefär 3 meter.Kattis va också med men hon va jätteförkyld.
Mitt på dan så skjutsade jag och Simon hans mamma till tåget i Östersund,när vi kom tillbaka var Erik och Jessica klara med Jessicas bil,samtidigt fick Erik hjälpa mig att lyfta den nya sågen in i garaget.Marianne o Liam va oxå hit och hälsade på,Putte kom samtidigt.


Mera funderingar

Dagens ungdom…

Dagens ungdom har jag hört många som är bekymrade över, men hur är det egentligen med dagens vuxna?

En ungdom har i alla fall brist på erfarenhet och kunskap som ursäkt för sina eventuella felsteg, men vad är det som ursäktar alla vuxna?

Alla vuxna som kör skoter och bil i fyllan. Vuxna som slår sina barn, vuxna som slår varandra. Alla vuxna som tycker det är viktigt att visa upp en fasad av material och därmed försöka ”vara någon”. Alla som åker på utlandsresor för att de tror att det är något man måste. Alla vuxna som bara vräker på barnen märkeskläder och prylar, av rädsla för utanförskap, eller av ren slöhet, slippa ta diskussioner. Alla vuxna som dricker alkohol varje helg. Alla vuxna som sitter och glor på dator och tv. Alla vuxna som bara tänker på sin egen karriär och sina egna intressen. Vuxna som inte försöker hjälpa andra, vuxna som bara tänker på sig själv och sitt eget. Vad är det som ursäktar allt detta?

Givetvis finns det enskilda orsaker, saker och ting kan bli som det blir ibland,  människor har haft det mer eller mindre tungt i livet. Alla har dessutom rätt att ibland göra fel. Men när det finns ett utbrett generellt beteende så måste det bero på annat. Det känns som det blivit någonsorts samhälllsnorm för medelklassen.

Varför ska inte vuxna ta ansvar och lära barn och ungdomar vad som är viktigt här i livet? Det känns skrämmande hur fort livet anpassas efter kapitalismens och egoismens shoppig norm. Allt ska vara nytt, dyrt och fräscht. Ingen eftertanke, ingen ödmjukhet. Märkeskläder, prylar, utseendefixering, allt detta uppmuntrar vi vuxna barnen till. Det visas ingen hänsyn eller förståelse för varandras olikheter.Varför? Rädsla? Slöhet? Okunskap?  Vi människor borde vara mer rädda om varandra och allt som är viktigt här i livet. Som tur är finns det också väldigt mycket fint och roligt och jag hoppas att många kan få äkta glädje över hur fint livet kan vara. Men jag tror inte att det är barnen som är värst.

Film på Molle när han var liten

Emilia fick en telefon i sommras så hon kunde ta egna bilder, då hon tycker om att ta kort.. Men den har vart urladdad länge, men kom att tänka på den nu ikväll så kollade igenom gamla bilder som legat på minneskortet på den telefonen. Är alltså bilder kvar sen jag och Erik haft telefonen.

Ialla fall, så hittade jag en kort film och bilder på Molle (Pappa och Sara´s ena hund) när han var pytteliten.. Kommer här:


Äntligen vinst



Här sitter Simon,Lillemor, simons mamma, och Emilia och tittar i tidningar.



Här ligger Erik och skruvar,det blir bra med nya stag och bussningar i framvagnen.


Här sitter Sara och Kattis och äter, det va oppstekt perer och fläskkarre.



Här liggger Bertil en schäferhane på 3 år.
Idag vann vi på v75 .det gjorde du bra Magnus.
Det blev 5 rätt.
Ikväll va jag till Kramfors o köpte en klyv o kapsåg,imorgon ska den testas.







Fredag




V75 på romme 22 oktober inlämnat av Magnus,han garanterade 7 rätt.Vi får se imorgon!



Dagens inkörning av lite ved,vagnen ser tung ut:)



Elisabet Tobbe Åsa och Märit på upptäcktsfärd,tror att Märit tittar på påfåglarna.



63 gradigt vatten från solpanelerna.strax före kl14.



Lasse kommer med lite fikabröd,efter fikat gick vi en liten promenad.
Sen for jag till stan och hämtade Simons mamma,efter att jag kommit hem kom Jessica o Erik ,dom skulle byta några framvagnsstag på Jessicas bil, det vart för sent för Emilia så dom ska fortsätta imorgon,dom lånade våran bil hem.


Torsdag



Ronja somnade strax innan vi for till stan.Stefan kom  upp på en kopp kaffe när han körde posten förbi här.det  blev en fin dag idag solpanelerna gav 65grader kl 14.Lasse va upp på en kopp kaffe när han kom hem från Sundsvall.Simon va på Höggården och spelade innebandy ikväll,dom hade varit 10 st.



Stefan visar sin kvinnlighet.



bildbevis.


Torsdag morgon.


Två stycken trötta imorse, Pappa och Emilia.
(Kommer säkert få höra att dom var "jättepigga" men den gubben går jag inte på.)

Hästarna har börjat rymma ur hagen så igår byggde jag lite mer på den och hoppas dom håller sig inne idag..
Ikväll är det Innebandy igen, som alla andra Torsdagar, härligt!


onsdag

Idag har det varit en bra dag. På  förmiddan var Kattis hit och drack lite kaffe. sedan for jag upp till Stugun och hämtade Tobbe och lämnade Jessicas bankort, som jag givetvis ochså glömde först....vände i Bomsund. Sedan var det hit lite snälla och roliga människor som vi fikade och åt korv med. Sedan var jag upp till Stugun igen och mätte o vägde Ronja, det gick bra. Idag har vi ätit blodpudding, bacon och lingonsylt, länge leve vardagen!!!

Om Jessica


Namn:
Jessica Lindström
Född: 1989-09-18
Bor: Borglunda, det är ju där bloggen "utspelar" sig ;)
Familj: Min dotter Emilia som snart är 8 år, sen såklart min sambo Erik :)
Djur: Har en hund som heter Zacko, en schäfer. Sen har vi också två hästar, en liten shettis vid namn Gimzo och en Haflinger som heter Nero.
Vi har också lite ankor och höns, men hönsen är på semester hos Linnea över vintern. Vi har också 3 st katter, Rocky som är yngst, sen har vi två äldre katter, Selma och Doris.
Övrigt: Ja, det finns inte så mycket att skriva här, men jag jobbar i alla fall som IT-supporttekniker i Stugun, och trivs bra med det.
Tycker om att umgås med vänner och familj,pyssla med djuren, och mycket annat. Finns mycket som är roligt, och ska jag skriva allt det så blir det nog en hel b ok :)
Min relation med övriga bloggskribenter: Tomas är min pappa, som är gift med Sara.
Jesper och Kattis, och Jesper är min bror och Kattis hans tjej.
Erik är min Sambo :)

Tisdag

Idag har jag och Ronja varit och hälsat på i Petter och Joels klass. Ronja tyckte att det var kul att höra på när barnen spelade. Evelina spelade saxofon, hon är duktig hon. Tobbe och Emilia har fixat fina tavlor. Simon och Anton är på junis och kommer snart hem. Linda kom nu, nu blir det kaffe!

Magnus uggla


Tror att detta funkar!det gjorde det.Skivan ges ut 2 november.

Fågelbordet uppsatt!


Nu är fågelbordet på plats.


Hedemorahöns o några vanliga vita höns.i bakgrunden står åsnan Tycko.


Här är en bild från idag när vi kokade äppelmos,äpplena har vi fått ifrån
Carly o Lennart från Norrköping.tackar!


Och här är den färdiga mosen gott till gröten o pannkaka.


Nu ikväll har jag hjälpt Jessica att byta till vinterdäck.






Idag va jag o Lasse ut o gick,vi gick upp till linjen det blir ungefär 3-4 kilometer fram o tillbaks.
när vi gick förbi garaget träffade vi på Krister, vi stannade o pratade en liten stund me han,när vi kom hem åt vi middag o sen ett par koppar kaffe.Putte o Micke va oxå hit.Ronja har lite feber idag hon ser lite tussig ut.
Hon kryar nog på sig till imorgon.
Har beställt nya Magnus uggla skivan i kväll.den släpps 2 november.


mina fina julträd



Här är mina två fina julträd som jag egenhändigt tillverkat för allas vår trevnad. Kanske är det någon som tyckts sig se Malin Bayard uppu på basvägen idag, jag kan dock meddela att så inte var fallet, det var bara jag och Faxi.

Måndag morron




  •  
    1. Ronja ligger och mår gott.
    2.Tobbe Emilia o Simon väntar på att få åka på skolan.
    3.Fågel huset är lagat o klart för uppsättning.


från kojja till slott


Översta bilden är uppifrån kojjan som Petter och Simon har fixat till. De har lagt nytt golv,sedan blir det väggar.
På andra bilden visar tomas hur ma gör en leksak av en knapp och en tråd, som man lekte med på den gamla goda tiden. Sista bilden är på kakfat som Petter, Simon och Emilie har gjort.
Vi har som sagt fixat med hagar i helgen. Emelie har pysslat och sytt bla. en mössa. Jag har kört åsnan lite. Petter har gjort ett kakfat och bakat kakor till  Anna
.På lördagen var vi på en loppis oxå. Emelie fyndade hyllor och en spegel.Simon och Petter har hjälpt Tomas i garaget. Tobbe har lekt, cyklat, kört hinderbanan och fick även smaka en kaka av Petter.

Söndag

Dan började med att jag bytte till vinterdäck på Mitsubishin,nu är bägge bilarna klara, skönt!Vi har oxå rivit det mesta av sommarhagarna det gick bra,Petter Simon Tobbe Jag o Sara hjälptes åt,det går alltid bra när man hjälps åt.På eftermiddan for vi upp till Jessica o Erik och hjälpte dom att bära fram en nyfälld torrgran+ en björk.Det var Jesper Simon Tobbe Petter och jag efter det for vi hem till oss och fikade. Petter hade bakat kakor dom va goa.
 PS Vi åkte V4 an upp till Jessica o Erik den gick hur bra som helst.
Hittade 2 kort det översta är på Emilia o det andra är på Tobbe.


UTSIKT




Tog ett kort från bron alldeles nyss,finare än så här blir det inte.
Solcellerna ger på 65 gradigt vatten just nu det är bra för det är ju
ändå 15:e oktober.


En härlig Lördag

Sista helgen innan min sista praktik börjar, som jag ska göra i Stugun på Bergegården. Den 1 December går jag ut som färdig utbildad undersköterska och äntligen dags att börja jobba igen. Denna dag vaknade jag som vanligt till Jesper alarmklocka som han ställer varje helg i hoppet om att han tydligen ska kliva upp då? Men han vaknar inte, utan sover vidare medans jag är klar vaken.:) Igår åkte jag, Jesper och Ingrid in till stan, jag och Ingrid skulle på våra skolor och Jesper till jobbet en sväng, blev lite handling ocv sedan hem till Borglunda för lite god middag hos Tomas och Sara.:) Sedan på kvällen var vi hos Frida och Simon där vi kollade på Idol och åt marängsviss som Frida gjorde.:)
Idag kommer syster, pappa, systers man Dick och deras två barn Felix och Ebba hit. Jag håller på å kokar en porterstek som förhoppningsvis kommer bli riktigt god, med de serveras kokta pärer, portersås och svartvinsbärsgelé.:)
En bild jag tog på min Syster Anna-Karin och hennes man Dick på deras bröllop.:)
Hoppas ni alla får en riktigt bra helg!:)

mitt första inlägg

Hej!
Har inte skrivit något tidigare.
jag bjuder i alla fall på en bild på mig. snygg va?


Lördag 15 Oktober

Igår förmiddag gick jag och shettisen Gimzo bort till Pappa och Sara, så pappa fick köra honom lite. ja, den ena var tjurigare än den andra, men lyckades väl komma överrens någorlunda ialla fall ;)

Sen tog jag en ridtur med Nero, han har haft sån väldig energi den här veckan så han fick springa fritt, och det blev rätt långt :) Hästen Lina ville hälsa på honom också när vi red förbi, men det blev inte så långvarigt.. Det var i alla fall en rolig ridtur med en del överraskningar ;P

Blev bjuden på äppelpaj hos Pappa och Sara igår kväll, tror det faktiskt var Pappa som hade gjort den. Hehe, var god i alla fall :D Tackar för det.


V 75 ÅBY



Nu är v75 raden klar nu är det bara att vänta och se, Magnus har fått raden redan,vi tippar varannan helg.  .Sara ska åka på pingstkyrkans loppis i torvalla med Emelie Simon o Ingrid. Petter har åkt ner till Morgan,Tobbe jag o Ronja är hemma.nu ska jag gå och hämta in en famn med ved. Och vänta på storvinsten.


Vad vore borglunda i all sin glans, om inte söta Jessy fanns?



Idag skulle vi egentligen ha varit till stan, men det vart inte så, vi får väl se när det blir. Lennart och Karly har varit hit med flera lådor äpplen som vi fått. Tomas håller därför nu på att göra sin specialäppelpaj, världens godaste. Lasse och hunden Ella har också varit hit en sväng. Om någon tyckte sig se två tjuriga troll på basvägen idag så kan jag meddela att det inte var troll utan bara tjuriga Tomas och tjuriga shettisen Gizmo. Tomas vann, han var alltså mest tjurig, men det visste både jessica och jag redan innan. Inget är nytt under solen. Tomas, Ronja och jag har varit till Hammarstrand och handlat, vi åt tacos idag Erik, Jessica, Jesper och Kattis var också här och åt.  På bilden är det Jessy, som är en av de klokaste människor jag vet, och hästen Faxi, han som vet mer om Island än jag. Idag var det också ett fint repotage om fina Jennie i LT. Jag ska snart visa en bild på mitt egenhändigt skapade jul-träd så att Ronjas "plast faster" Anette( hon är inte bara "faster" utan oxå gudinna) kan kolla in vad bra det blir.

Innebandy ikväll på Höggården.

Innebandy i Höglunda, första bilden är på mig själv som stretchar, andra bilden är Simon och Anton, och tredje bilden är på Ingrid.. Var någon "privat" som hade kommenterat en annan bild på henne och trodde hon var modell, men jag vet inte ja? .. Hmm.. hahaha!

 

Har vart en kul kväll, och det är skönt att röra på sig. Skönt efteråt ialla fall, och det är ju så härligt att duscha då, känns som man gjort sig förtjänt av det bättre då. Hehe.

Vi var i alla fall många på Innebandyn, 9 st blev vi, och det är ju roligt :)


Torsdag e.m



Dagen började med att Magnus va på mej o ville va med i våran blogg,jag sa att det ska jag fundera på,och nu har jag satt in en bild på han (GRATTIS MAGNUS) från igår när han va hit o drack en kopp kaffe.
Nu kommer du att bli kändis oxå Magnus! Det andra kortet är på Emelie Sara Ingrid o Jessica hunden Bertil blev oxå med.


Torsdag.


Bilden är på mig och min dotter Emilia, som snart fyller 8 år.

Har inte skrivit här nu på ett tag igen ...
Ibland går det ett par dagar emellan, men jag har inte haft något speciellt att skriva om så det är nog därför. Har väl egentligen inget speciellt att säga nu heller, men tänkte i alla fall skriva ihop några rader.

Erik är borta på kvällarna då han jobbar eftermiddag i veckan, riktigt tråkigt på kvällarna, men har lyckats sysselsätta mig rätt bra ändå i veckan, och ikväll är det Innebandy som gäller så då går kvällen åt till det.


the society we live in!

Tänker låta bilden tala för sig själv, men visst är de sjukt och bedrövligt..

Kväll

Tänkte jag slänger in ett inlägg innan de är dags att gå å lägga sig. Precis kommit hem ifrån Tomas och Sara, var dit å tog en kaffe och surrade lite med Ingrid, Petter, Simon, Sara och Tomas. Imorgon är de iaf min lediga dag men de är ju faktiskt Torsdag så då kommer Jesper hem och de är dags för lite bandy på kvällen. idag har snällaste Tomas bytt däck på min bil, tur man har familjen Lindström!:)

I början när jag och Jesper träffades så hade han ju alla sina blommor, å skötte dom så väl. jo visst har han kvar alla blommor, men konstigt nog är de nu jag som bär ansvaret för dom och får även stå för när de händer dom något. Här nedanför ser ni Jesper favorit blomma som även katten verkar gilla, men ni ska inte tro att de var kattens fel att den ser ut såhär utan de får även jag ta på mig skulden för!;)
Ingrid brukar ju åka med mig hem & från skolan på veckorna, ja när våra scheman passar. Mycket trevligt å få lite sällskap av självaste lillingrid.:) Något som jag tycker är så imponerande med Ingrid är hur hon kan återberätta roliga händelser och saker folk säger med bravur, hon har verkligen inlevelse. Skulle en annan försöka sig på de skulle man väl ha tappat halva om inte hela poängen efter en mening.
Jesper har isolerat hundgården också.:) De gillar självklart Candie!
Bloggaren Tomas, som verkligen gillar att driva denna blogg framåt, vem vet den kanske hamnar på toplistorna snart.;) Denna bild är ifrån förra veckan, Tomas damsuger. Första gången jag fått se de!;)
Godnatt!

onsdag



Idag har jag varit upp till stugun på Hansåkerskolan och träffat lite lärare och barn. Det är så skönt att ha en bra skola så att det går att lösa det mesta. Tomas var hemma med Ronja. Har även varit och köpt lite spån så att jag ska kunna städa till hönsen. Alla små kycklingarna har blivit så stora så det blir fort skitigt efter dom nu. Kattis och Ingrid kom för en stund sedan, nu håller Ingrid på att baka muffins. Hon får hjälp av Tobbe snäll som han är. Mariann har varit hit och hämtat sin röjsåg och druckit lite kaffe. Snart är nog vintern här för det känns riktigt kallt ute, kanske hinner vi med en tur till ett roligt ställe med Inrgrid o krister o barn innan det blir vinter, vi får se.
Till skillnad från Jessica så har vi inte gjort klart vinterhagen än, ska ta och göra ett ryck med den också. Det finns ju så mycket roligt man vill göra, men jag får väl försöka göra en sak i taget.

Tisdag

Här är 2 fina bilder från idag när jag var och  plocka trattkantareller jag hittade en halv kasse.När jag kom hem satt vi 2 timmar och rensade dom nu ligger dom upplagda för torkning.Det har varit perfekt väder idag soligt men lite blåsigt.Jessica va nyss hit och drack kaffe,i eftermiddas kom Kattis o Ingrid hem från deras skolor.Kattis stannade och åt middag.Tobbe har varit hemma från skolan idag han hade feber igår.men idag har han varit feberfri.

Måndag 10 oktober





Började dagen med att byta däck på Agnetas bil sen for Sara upp på skolan o tittade till Tobbe o kolla hur det gick för han.Sen kom Anna Melker o Karin o hälsade på . Översta kortet är på Ronja o Melker det nedre kortet är på Karin.Efter middan for jag till stan o köpte en stor domkraft som jag tänkte använda till att hissa upp lagårn.
Innan jag for hem va jag till Jocke o drack en kopp kaffe.När jag kom hem va Anette o Micke här då vart det en kopp till.


Helgen slut igen.

Hejsan Hoppsan!
Nu var det några dagar sedan jag skrev, här hemma har det hänt en del under helgen.
Erik har hjälpt mig att bygga klart vinterhagen åt hästarna, blev väldigt bra! Sen har Emilia sovit hos Pappa och Sara igår till idag. Lekt med Tobbe :)

Sen har vi hunnit med att flytta några ankor från Linnea hit, som ska vara med våra ankor i vinter. Gick väldigt bra. Hälsat på hos Pappa och Sara har vi också hunnit med ett par gånger :) Vart till Jesper och Kattis och kollat både på film igår med gofika, och idag fick vi middag hos dom, Jag, Erik och Emilia.

Har tagit några bilder i helgen, men har inte kameran här just nu, så lägger in dom imorgon istället :)

Lördag


Idag drog vi in v4:an i garaget Simon började tvätta av den värsta skiten.
Den ska putsas upp o kollas igenom ev.ska den besiktigas sen i vinter.


Ingrid har gjort 2 kakfat.

Här provar vi med lite tömkörning det går förvånansvärt bra.


Här blir Sara serverad gissa av vem.

Myrra bygger i dockhuset.det blir bra när det blir klart.

Tobbe på sin cykel.

Imorse kom Jesper o Kattis hit o åt frukost med oss,sen gick vi ut o bytte däck på Jespers bil ,det kan nog behövas när han ska till Gäddede på söndag kväll.Nu kom Jessica Erik o Emilia hit ska ner o dricka kaffe med dom.


Torsdags bilder

 

  • Tobbe leker med lego
  • Emilia har klätt ut sig
  • Emelie hann inte vända ansiktet mot kameran

 

 

 

 

 


Hej å hå

Idag har vi stökat på här hemma. Tomas har bytt olja på röda bilen, tråkigt men bra. Tobbe har varit hemma från skolan idag, ibland behövs det en liten vilodag. Vi har gått med hundarna i skogen och tränat på matte, månaderna och alfabetet. Vi har oxå tränat på vad olika träd heter. Ätit glass har vi oxå gjort, det var nog det viktigaste på hela dagen.
Ibland äter vi halvfabrikat till middag, det är lättsamt när man inte har lust eller tid att laga mat. Idag har vi dock haft en riktigt "fin" middag. Fin middagsgäst hade vi oxå, den fantastiska Lasse med sig hade han den snabba Ella.Vi har ätit Krav märkt ekologiskt nötkött i från Norrbete som min pappa och Helene har varit hit med. Känns bra att äta kött ifrån djur som gått på naturbete i Brynjegård. Svampsås gjord av Tomas goda svampar som han plockat på sitt svampställe.Sedan har vi ätit pärer, som vi odlat själva, och lingonsylt och lingon dricka som vi oxå gjort. Det känns fint att äta mat som inte transporterats runt halva jorden. Ska försöka hinna skruva ihop några hyller som vi köpt på ikea, få se hur det går. Emmelie kom hem med en liten söt hund som är blind. Hon ska se efter den någon vecka. Dagens fundering handlar inte om hönan å ägget, funderingen handlar idag om varför man ibland inte finner det man letar trots intensiva ansträngningar. Jag har idag kommit fram till att när man letar något som man inte hittar så beror det helt enkelt på att man letar på fel ställe.

Lägg till denna blogg som favorit

(Verkar bara fungera med InternetExplorer)

Här har ni en knapp för att lägga till denna blogg som en favorit på eran dator.
www.scriptkoder.com,www.spelakasino.com

Bjuden på Tårta.

Igår eftermiddag kom Eriks Pappa Göte hem till oss med en tårta.

Tårtan var till Erik, för att han är klar med skolan, en väldigt god och fin tårta måste jag säga.

Anna och Isak kom också och hälsade på och drack kaffe och åt tårta.. Men Isak ville inte ha någon tårta, men rosen, den åt han :)


Ett skratt

Haft en väldigt bra dag, började med frukost hemma hos Sara och Tomas och sedan for Jag, Sara, Tomas och lilla Ronja iväg till Sundsvall för lite Ikea-shopping.;) Tomas sa att han följde med för våran skull, annars skulle de ta alldeles för lång tid innan vi kom hem men i själva verket så tror jag minsann att han var den som tyckte de skulle bli roligast! Jag köpte bla. ett stort täcke till sängen (mamma har ju informerat både mig och Jesper om att då måste man köpa sängkläder på ikea för dom har andra storlekar än vad andra affärer har) Vilket Jesper snabbt påpekade å surade över när jag berättade mitt fynd. Min smart plan var alltså att då måste vi ju faktiskt åka på Ikea lite oftare vilket Jesper lär jubla högt över, eller INTE.:) Nä men de blev mest massa smågrejer till huset (en hylla till data rummet, köksgrejer m.m) Men nu ska jag gå ner å kolla till eldningen! Tjohej
Sara och Tomas packar in efter vi varit på Ikea.;)

Köpte ett par sånna här jeans på rut m.fl. idag!
Jag fick mig ett skratt när jag öppnade matdosan Jesper gjort åt mig, de var då den minsta jag sett,
sedan hade han brett ut maten i matdosan (så de skulle se mera ut)
Jag vet inte om han tycker jag ska börja äta mindre eller att han fyllde sin egen matdosa full.;)
Jag kan också informera om att denna tallrik är lätt liten.:p

Ikea resa


Imorse for vi iväg till Ikea Kattis Sara Ronja o jag,översta bilden är på Kattis o Ronja strax innan vi for,nedersta bilden är på en lite sur Ronja,kan det va den nya mössan som inte är bra?nu har Linda o Anton kommit så nu blir det kaffe.Jessica o Erik va hit o hämtade Emilia för en liten stund sen.

Grattis Erik


Grattis till körkortet ! jag hittade ett gammalt kort på Erik 3;e från vänster.,jag lyckades fippla bort korten jag tog idag,därför tog jag fram några gamla bilder.1:a vänster är på Linda hon Anton o Isa va hit idag o hälsade på.
Putte är på 2:a kortet från vänster han hade börjat att smida idag.även Emelie vill va med på kort hon också hon  är bara lite blyg .Tack för att du hjälpte mej att byta bälten i bussen idag Erik.

Äntligen klar!

Igår tog jag klart lastbilskortet,det va skönt att ha det avklarat.nu är det bara att söka jobb.

Måndag morgon


Jessica o Emilia kom 6,30 Petter åkte med Jessica till stugun han skulle praktisera hos Gunnar Backström på verkstan.Jessy Ingrid Simon oTobbe klev upp 7.30 då va Emilia redan färdig för frukost.vi åt gröt o mackor efter det gick skolungan iväg till alex garaget dit kommer skolbussen o hämtar dom ungefär 8,30.
översta kortet är på Emilia innan frukost o understa är på Ronja.


Rekord i hinderbanan



Sebbe, Simon och petter testar den egenhändigt gjorda hinderbanan. Sebbe slog nytt rekord i den blå delen av banan, han var snabb! Petter och Simon hade dessutom lite akrobatiska inlägg i banan. Petter stilar med att gå på lina.


Lördag


Översta bilden är på Petter o Simon i garaget dom städar ihop lite,
andra o tredje bilderna är från hinderbane bygget gjort av Sebbe,Jessy,Ingrid,Petter,Simon o Sara.
4e bilden är på Jesper när han kapar bräder till hundkojan.det ska bli invändig panel.
5:e bilden är på Sebbe när vi var i garaget o städade Simon o Petter va också med.
Sista bilden är på Jessica när vi hjälptes åt o bytte olja o filter på hennes bil.